Geleceğin Yazılımcıları GENÇ KOMEK’te Yetişiyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, GENÇ KOMEK Yaz Okulu’nda bu yıl ilk kez düzenlediği ihtisas eğitimleri kapsamında 11-16 yaş arasındaki 500 öğrenciye robotik kodlama eğitimi veriyor. Verilen eğitimler sayesinde geleceğin yazılımcıları ve teknoloji uzmanlarının yetişmesine katkı sağlanıyor.   Konya Büyükşehir Belediyesi, yakın geleceğin teknoloji ve yazılım üzerine kurulu olması dolayısıyla GENÇ KOMEK Yaz Okulu’na katılan öğrencilere, robotik kodlama eğitimi veriyor.

GENÇ KOMEK’te bu yıl ilk kez verilmeye başlanan ihtisas eğitimleri kapsamında 4 farklı kurs merkezindeki robotik kodlama eğitimlerine 11-16 yaş arası yaklaşık 500 öğrenci katılıyor.

Öğrencilere teknolojiyi ve yazılımı sevdirerek gelecekte meslek edinmelerini sağlamayı amaçlayan kodlama eğitimi, 8 haftalık ders programı halinde veriliyor ve söz konusu derslerde mBlock programı kullanılarak Scratch alt tabanı ile kodlama temelleri öğretiliyor. 2 haftalık program ile öğrenciler artık kendi oyunlarını yapabilecek seviyeye gelebiliyor. Daha sonra yazılımın 2 boyutta kalmaması amacıyla mBot sayesinde çocuklar robotlara komut verebiliyor ve farklı sensörler kullanabiliyor. 6’ncı haftadan itibaren ise çocuklar artık kendi elektronik devrelerini tasarlayarak farklı sensörleri kullanıp kendi projelerini yapabilir seviyeye geliyor.

ÖĞRENCİLER ÇOK MUTLU

Ülkemize katma değer ürünleri üretebilen bir neslin yetişebilmesi amacıyla verilen eğitimlere katılan öğrenciler, programlama yapmayı ve kendi oyunlarını yapabilmeyi öğrendiklerini belirterek, kendilerine hem eğlendikleri hem öğrendikleri bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

EBRU BEKEN

NOVA  MEDYA

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir