Geleceğin bilim insanları Bornova’da yetişiyor

Eğitim alanında yaptığı çalışmalarla örnek olan Bornova Belediyesi, Genç Kaşifler Bilim Evi’nde geleceğin bilim insanlarını yetiştiriyor. 2008 yılından bu yana 9 binin üzerinde öğrencinin eğitim aldığı  Genç Kaşifler Bilim Evi, 10-11 yaş aralığındaki çocukları bilimsel yöntemler yardımıyla araştırmaya, soru sormaya, analitik düşünmeye teşvik etmek ediyor.

Bornova Belediyesi, Genç Kaşifler Bilim Evi ile 10- 11 yaş aralığındaki öğrencilere kimya, biyoloji, fizik, teknoloji ve matematik bilim dallarında laboratuvar çalışması yapma olanağı sunuyor. 2008 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Genç Kaşifler Bilim Evi’nden bugüne kadar 9 binin üzerinde öğrenci yararlandı.

Okul saatlerine göre planlama

Laboratuvar çalışmaları hafta içi beş gün, sabah 09.00-11.00, öğleden sonra 14.00-16.00 ve 16.00-18.00 saatleri arasında (öğrencilerin okula giriş- çıkış saatleri dikkate alınarak) yapılıyor. Sınıflar, eğitim kalitesini yükseltmek ve hem bireysel hem de grup çalışmasını desteklemek amacıyla 10 öğrenciden oluşuyor.

Özel eğitim programları

Genç Kaşifler Bilim Evi’nde sömestr ve yaz tatillerinde ilkokul çağındaki çocukların matematiğin temeli olan toplama-çıkarma-çarpma-bölme işlemlerini kullanma davranışını pekiştirmek ve bu konulardaki beceri ve hızlarını arttırmak amacıyla “Dört İşlem Matematik” çalışmaları da yapılıyor. Ayrıca yaz kamplarında drone, programlama ve yenilenebilir enerji eğitimleri veriliyor. Yıl içindeki gezi ve tanıtım etkinlikleri ili de birçok  öğrenciye hizmet veriliyor.

Amacımız bilimi sevdirmek

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, bilgi ve teknolojinin önemine dikkat çekerek “Amacımız; geleceğimiz olan çocuklara bilimi sevdirmek, bilim insanlarını tanıtmak, onları küçük yaştan başlayarak bilimsel yöntemler yardımıyla araştırmaya, soru sormaya, analitik düşünmeye teşvik etmek” diye konuştu.

 

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir