Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gazianteplilerin daha sağlıklı ve rahat bir yaz dönemi geçirmeleri için şehrin dört bir yanında ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı.

   Gaziantep sınırları içinde tüm mahalle ve ilçe merkezlerinde 44 araç ve 120 personel ile ilaçlama çalışmalarının sürdüğünü belirten Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Daire Başkanı Abdullah Aksoy, her hafta haşerelerin üreme noktalarını gece ve gündüz olmak üzere iki kez ilaçladıklarını söyledi.

İlaçlama çalışmalarını muhtarların bilgisi dahilinde yaptıklarını, ilaçlama birimine gelen şikayet ve talepleri 24 saat içinde müdahale ettiklerini aktaran Aksoy, genel anlamda sivrisinek, karasinek ve üvez gibi haşerelere karşı ilaçlamanın yapıldığını belirtti.

Saha otomasyon sistemi ile haşerelerin tüm üreme noktalarını tespit edip fotoğraflarını çektiklerini belirten Aksoy, bu veriler ile anlık risk haritası oluşturduklarını söyledi.

Halk sağlığını ön planda tutarak hareket ettiklerini anlatan Abdullah Aksoy, “Vektör mücadelemiz genellikle karasinek, sivrisinek, fare, kene gibi hastalık taşıyan canlılara karşı yapılmaktadır. Bu bağlamda üreme alanları olarak tespit edilen fosseptik, gübrelik, su birikintisi, çöp konteyneri ve organik tüm atıklar gibi alanlar rutin olarak ilaçlanıyor” bilgisini verdi.

Vatandaşlardan gelen üvez şikâyetlerini daha çok dikkate alarak çalışmaları sürdürdüklerini belirten Aksoy, “Üveze dönük çalışmalarımız gece yarısından sonra saat 01.00 ile 05.00 arasında tüm cadde ve sokaklar ile park ve yeşil alanlara yapılıyor” dedi.

Aksoy, vatandaşların ilaçlama ile ilgili talep ve şikâyetlerinde 329 00 05 numaralı telefon hattına veya ALO 153’e bildirebileceklerini sözlerine ekledi.

 

EBRU BEKEN

NOVA  MEDYA

GRUP BAŞKANI

 

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir