GASMEK’ten ‘Robotik kodlama’ kursu

GAZİANTEP’te vatandaşlara birçok alanda ücretsiz meslek kurs, öğrencilere de eğitim kursları düzenleyen GASMEK, bu kursuna bir yenisini ekledi. GASMEK, bünyesinde Science (Fen), Technology (Teknoloji ), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) STEM Maker ve Robotik Kodlama Kursu açtı.

Çocuklara, eğitimcilere ve mühendislere olmak üzere 3 kategoride ücretsiz eğitim vermek amacıyla hazırlanan kurslar, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. GASMEK bu eğitimlerle fırsat eşitliği ve milli teknoloji hamlesine katkı sağlamayı hedefliyor. STEM son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de önem kazanmış bir eğitim modeli. Çocuklara; Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanında bilgi üreterek öğrenmeyi sağlayan yapılandırmacı yaklaşım temelinde bir eğitim modeli. İlkokul ve Ortaokul olmak üzere iki kategoride tamamen ücretsiz şekilde eğitim alan çocuklar, okulda öğrendikleri fizik, kimya ve matematiksel kavramları uygulamalı olarak öğreniyorlar.

STEM eğitimleri sürekli yeniliğe açık bir alan ve tüm dünyada olduğu gibi Türkiye içinde de oluşumu devam etmektedir. Bu anlamda verilen eğitimci eğitimleri, hem nadiren veya sınırlı kontenjanlarla yapılmakta, hem de kısa süreli ve yüksek ücretli olmaktadır. Bu nedenle, Bilişim, Matematik, Fizik, Elektronik, Teknoloji Tasarım ve Sınıf Öğretmenleri bu alanda kendilerini geliştirmek için yeterli imkân bulamıyor. GASMEK laboratuvarlarında çocuklara olduğu gibi tüm okullarda bu eğitimin yayılması ve fırsat eşitliğini sağlamak adına Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ve özel okullarda görev alan veya henüz eğitimine devam eden öğretmen adaylarına tamamen ücretsiz STEM eğitimleri veriliyor.

Bilişim, Elektronik, Endüstriyel ve Makine gibi mühendislik alanlarında eğitim almış teknisyenlere ve mühendislere veya bu alanlarda eğitimine devam eden öğrencilere yönelik verilen bu ücretsiz eğitimlerde; bireylerin ufuklarının açılmasını sağlayarak, öğrendikleri akademik bilgileri laboratuvar ve atölye ortamında uygulamaları sağlanıyor.

Videoyu Oynat
GASMEK Gaziantep’te bir ilk olan bu eğitimle, milli teknoloji hamlesine katkı sağlamak amacıyla meslek liselerinin ve mühendislik alanlarının önemini artırmayı amaçlıyor. Bu alanda eğitim alan öğrencilere ve mesleki anlamda gelişmek isteyen mühendis ve eğitimcilere tamamen ücretsiz bir şekilde robot uygulamaları ve arduino elektronik devreleri üzerinde uygulamalı olarak eğitimler veriliyor.
EBRU BEKEN
NOVA MEDYA
GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir