FARABİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNİN TEMELİ ATILDI HABER

FARABİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNİN TEMELİ ATILDI

 

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 5 Mahalleye 5 Sağlık Ocağı hedefi kapsamında ilçede sürdürdüğü sağlık hizmetlerine yenilerini ekliyor. Gemlik Belediyesi tarından Hisar Mahallesinde yapılacak olan Farabi Aile Sağlığı Merkezi’nin temel atma töreni düzenlenen programla gerçekleşti.

 

Törene Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, İlçe Emniyet Müdürü Abdülkadir Yüce, İlçe Jandarma Komutanı Barış Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Muammer Ağım Devlet Hastanesi Başhekimi Şahmeran Çelenkoğlu, Muhtarlar, STK temsilcileri ve  bölge halkı katıldı.

 

Programda ilk sözü alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 250 günde tamamlanması planlanan Farabi Aile Sağlığı Merkezinin, bölge halkının sağlık alanındaki ihtiyaçlarını büyük ölçüde çözüme kavuşturacağını belirterek, önümüzdeki günlerde de kız hafızlık eğitim merkezinin temelini atacaklarını dile getirdi. İlkokulu olan, ortaokulu olmayan Hisar Mahallesine birde Ortaokulu kazandıracaklarını müjdeleyen Başkan Yılmaz, yeni yapılacak olan modern Gemlik Adliyesinin de tamamlanmasının ardından bölgenin tam anlamıyla bir çekim merkezi haline geleceğini ifade etti. Gemlik’in gerek merkezi hükümetten, gerekse yerel yönetimden ilk defa böylesine büyük yatırımlar aldığını kaydeden Belediye Başkanı Refik Yılmaz her hafta bir açılış yada bir temel atma töreni yapacakları sözünü yineledi. Başkan Yılmaz, “ 7 yılda, 7 ayrı Okul protokolü, 13 Camii, 5 Sağlık Ocağı, 5 Spor Salonu, Bölge parkları ve çevre yatırımlarının yanı sıra merkezi hükümetin hayata geçireceği diğer tüm yatırımlarla Gemlik çağ atlıyor” diye konuştu.

 

Tabipler odasını da çok sert bir dille eleştiren Başkan Refik Yılmaz, “Ülkemizin işgal girişimine karşı başlatmış olduğu Milli mücadeleye karşı, devletin yanında değil, terörün yanında yer alan tabipler odasını kınıyorum. O zihniyetli bir tabip varsa, bu sağlık ocağımıza gelmesin. Biz Milli ve yerli tabip istiyoruz” dedi.

 

Gemlik hızla değişiyor, yenileniyor ve kabuk değiştiriyor diye sözlerine başlayan Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın da, Gemlik’te kamu binalarının çoğunun yenilendiğini ifade etti. “Vatandaşlarımızın da oturduğu konutları hızlı bir şekilde yenilememiz gerekiyor” diye konuşan Vekil Aydın, “Her şey insan için. Gemlik’te bir deprem olurda bir insanımızın burnu kanarsa bunun hesabını kim verebilir” dedi. Kanun Hükmünde Kararnamenin esasının Gemlik’te sağlıklı konut üretmek olduğunu anlatan Aydın“ Bunun dışında kim ne derse kötü niyetlidir, art niyetlidir. Biz Gemlik’in sorunlarını çözmek ve Sağlıklı konutlarda oturmaları için mücadele ediyoruz” diye konuştu. Farabi Aile Sağlığı Merkezinin Gemlik’e ve Mahalle halkına hayırlı olmasını dileyen İsmail Aydın, projede emeği geçenlere de teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından yapılan dua ile birlikte Farabi Aile Sağlığı Merkezi’ne ilk beton döküldü. Temeli atılan sağlık ocağının hayırlı olmasını dileyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, vatandaşlardan gelen tebrikleri kabul etti. Temel atma töreni sonrasında Gemlik Belediyesi tarafından vatandaşlara ikram yapıldı.

MUSTAFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BASKAN    YARDIMCISI

 

 

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir