DÜNYACA ÜNLÜ PİYANİST GÜLSİN ONAY ESKİŞEHİRLİLERİ BÜYÜLEDİ

Dünyaca ünlü piyano virtüözü, UNICEF İyi Niyet Elçisi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası solisti GülsinOnay, Eskişehir’de Şef PatrickSouıllot yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile verdiği konserde, klasik müzikseverlere güzel bir akşam yaşattı.

‘Harika Çocuk’ olarak başladığı müzik yaşamını dünyanın önemli orkestraları ve şefleriyle çalışmalar yaparak sürdürenpiyano virtüözü Gülsin Onay, güzel bir sonbahar akşamında Eskişehirli klasik müzikseverleri Kuzey Denizi ülkeleri bestecilerinin eserleriyle müziğe doyurdu.

Uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı olarak kabul edilen Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Sarayı’ndaŞefPatrickSouıllot yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile konser verdi. Uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan bir coğrafyada, 64 ülkeyi kapsayan Onay konserinde Norveçli besteci EdvardGrieg’in: Piyano Konçertosu.la minör ve İsveçli besteci Wilhelm Stenhammar’in Senfoni No.1 adlı eserlerini seslendirdi.

Paris Konservatuvarı yüksek bölümünden 16 yaşında, “Premier Prix duPiano” kazanarak mezun olan veMargueriteLong–JacquesThibaud (Paris) ve FerrucioBusoni (Bolzano) de dahil olmak üzere başlıca uluslararası yarışmalarda ödüller kazanan Gülsin Onay’ın sihirli parmaklarıyla verdiği konseri izleyenler sanatçıyı dakikalarca alkışladılar.  Konser sonrası  albümlerini imzalayan Gülsin Onay, hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.

 

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir