DÜNYA KOMŞULAR GÜNÜ BAŞKAN Başkan Mahçiçek,“Komşularımız Mahallenin Acil Servisleridir”

 Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Dünya Komşular Günü” münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı. Mesajında, “Komşuluğu, arkadaşlığı, dostluğu, birlik ve beraberliği ön plana çıkarmalıyız” dedi.

“Geçmişte sağlam temeller üzerine kurulu olan komşuluk kavramı, hızlı şehirleşme ve modernizmin getirdiği basmakalıplara yenik düşmüş durumdadır. Komşuluk kavramı, hepimiz için farklı değerler taşısa da toplumsal düzeyde ele alınması gereken önemli konulardan biridir. Komşularımız yaşantımızın her döneminde hayatımızı, anlarımızı, sıkıntılarımızı ve mutluluklarımızı paylaştığımız can dostlarımızdır.

Birbirimizi anlamak, sevmek, yardım etmek o şehirde mutluluğu artırır. Nasıl ki evlerimizde huzurlu yaşıyorsak, şehirler de insanlara huzur vermelidir. Biz millet olarak birlikte yaşayan, sevinçlerini acılarını paylaşan bir milletiz. Şehirleri binalar, yollar değil, insanlar anlamlı kılar, temel olan insandır. Komşuluğu, arkadaşlığı, dostluğu, birlik beraberliği ön plana çıkarmalıyız.

Komşuluk hem dinimizde hem de kültürümüzde çok önemlidir. Günümüzde yok olmaya başlayan bu değerin canlanması amacıyla belediye olarak geleneksel hale getirdiğimiz “Komşularımızla Kahvaltıda Buluşuyoruz” projemizle her hafta ayrı bir mahallemizde ya da sitemizde program tertip ederek komşuluğun önemine vurgu yapıyoruz çok şükür, böylelikle geleneklerimize ve komşuluk değerlerimize sahip çıkıyoruz” dedi.

Başkan Hanefi Mahçiçek, “Komşu komşunun külüne muhtaçtır” atasözünü hatırlatırken, günümüzde komşuluk ilişkilerinin giderek yok olduğuna işaret ederek konuşmasını sürdürdü:

“Aileden sonra hukukuna en çok riayet etmemiz gerekenler komşularımızdır. En sıkıntılı olduğumuz zamanlarda evimizde şekerimiz, tuzumuz olmadığı zamanlar en yakın gideceğimiz kişiler, hastalandığımız zaman ilk kapısını çalacağımız kişiler komşularımız. Bunun için komşuluk çok önemlidir. Apartmanlardaki, aramızdaki soğuk duvarları artık kaldıralım.

Komşularımız, mahallenin acil servisleridir. Başınız dara düştüğünde ilk yardımınıza koşacak olan komşularınızdır. Mahallelerde oluşan komşuluklar bir başkadır. Mahallenin düğünü de taziyesi de bütün mahallelinindir. Bu bize özgü değerlerimizi çocuklarımıza çok iyi anlatmamız gerekir ki komşuluk kültürümüzü geleceğe taşıyalım.

Bu duygu ve düşünceler ile tüm vatandaşlarımızın “Dünya Komşular Gününü kutlar, en kalbi duygularımla selam ve saygılarımı sunarım.” diye konuştu.

 

SULTAN AVCI

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir