Doğa Koleji Öğrencileri “Minecraft Anıtkabir Projesi”ni hayata geçirdi.

Doğa Koleji’nin 82 bin öğrencisi, Microsoft Minecraft Education programında hazırlanan “Anıtkabir Projesi” ile bir ilke imza atarak, 10 Kasım’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahını aynı anda ziyaret etti.

 

Cevizlibağ Doğa Koleji Kodlama & Robotik Öğretmeni Serkan Aldanmaz ve 9 ortaokul öğrencisinden oluşan ekip, yaklaşık üç haftalık çalışma sonucunda Minecraft Anıtkabir Projesi’ni hayata geçirdi. Bu proje ile Doğa Koleji’nin farklı kampüslerden tüm öğrencileri, eş zamanlı olarak Atamızı Anıtkabir’de ziyaret etti. Tüm öğrenciler, saat 9’u 5 geçe saygı duruşunda bulundu. Bu sayede Atamız, online bir platformda eşi benzeri görülmemiş bir şekilde anılmış oldu.

 

Proje öğretmeni Serkan Aldanmaz “Minecraft Anıtkabir Projesi’yle ülkemizde ilk ve tek olmanın gururunu yaşıyoruz” diye açıklama yaparak bu proje ile bir ilke imza attıklarını vurguladı. Proje ekibinde yer alan Doğa Koleji öğrencisi Deniz Daryavuz, “Anıtkabir’i ziyaret edemeyen arkadaşlarımız için gerçekleştirdiğimiz bu projede yer aldığım için çok mutluyum.” dedi.

 

Kodlama ve Robotik Sadece Ders Değil

Microsoft Minecraft Education programıyla hazırlanan Anıtkabir tasarımı bütün öğretmen ve öğrencilere Kodlama & Robotik dersinin sadece bir dersten ibaret olmadığını ve çok fazla değerler kattığını gösteriyor.

 

Anıtkabir’i Tüm Öğrenciler Ziyaret Etsin!

Minecraft Education programının amacı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i ziyaret etme imkanı bulamayan öğrencilerin aynı anda 10 Kasım anma törenlerine katılmalarını sağlamak. Atatürk, ilke ve inkılaplarını tüm öğrencilere benimsetmek.

 

Sultan AVCI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir