DEPREMİN SİYASETİ OLMAZ

Depremin Gemlik’te risk olmaktan çıkarılmasına yönelik Kanun hükmünde Kararname (KHK) hamlesi ilçede sevinçle karşılandı. 696 sayılı KHK’nın geçici 25. maddesine göre orman olarak muhafazasında bilim ve fen bakımından hiçbir yarar görülmeyen ve tarım alanına da dönüştürülmesi mümkün olmayan yaklaşık 300 hektarlık alanın toplu konut yapımına açılabilecek olması ilçede heyecan yarattı. Ak Parti Bursa Milletvekilleri Zekeriya Birkan ve İsmail Aydın’ın yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın Sivil Toplum Örgütü yöneticilerine verdiği kahvaltılı basın toplantısına katıldılar. Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, CHP İlçe eski Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz’ın da yer aldığı toplantıya meslek odaları yöneticileri, muhtarlar, hemşeri dernekleri temsilcileri ve STÖ yönetim kurulu üyeleri katıldılar. Belediye Meclis üyeleri ve daire müdürleri ile amirleri de toplantıda yer aldılar.

Basının da yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, sağlam zemin üzerinde güvenli ve konforlu binalar sayesinde yeni Gemlik’in önünün açıldığını vurgulayarak, Depremin Gemlik’te risk olmaktan çıkacağını belirtti. Cihatlı Mahallesinde başlatılan 1400 konutlu toplu konut hamlesinin yaklaşık 300 hektarlık yeni alana 8 bin konut daha yapılarak devam edilebileceğine dikkat çeken Refik Yılmaz, “Gemlik’in uzun süredir beklediği müjdeli haber KHK ile somutlaşarak ilçemizi sevince boğdu” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Bursa Milletvekilleri ile Bakanlar kuruluna teşekkür eden Refik Yılmaz, sağlanan konsensüs adına da MHP ve CHP ilçe başkanlarına teşekkür etti. “Depremin Siyaseti Olmaz” diye konuşan Refik Yılmaz, KHK öncesinde tüm siyasi partilerin Gemlik’in geleceği adına ortak çalışma yürüttüğünü hatırlattı.

Cihatlı Bölgesinde yapılan 1400 konutlu çalışmaya 17 bin başvuru yapıldığını anımsatan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Gemlik için tarihi bir karar. Gemlik’in önü açıldı. Taslak çalışmaları ve planları mimar Osman Aynadilli’ye yaptırdık. Siyasi konsensüs ile bu planlar son şeklini alacaktır. Zeytinlikler ve orman alanları korunarak, yeni Gemlik’in inşasına başlayacağız” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse’de, 696 sayılı KHK hakkında bilgiler verdi. Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, siyasi konsensüs adına teşekkür konuşması yaparken, Ak Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan’da, Gemlik için önemli ve acil bir karar alındığını anlatarak, KHK’nın Kentsel Dönüşüm kapsamında Gemlik’e özel çıkarıldığını açıkladı. Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın’da, Gemlik’in tamamının zeytin ağaçları ile çevrili olduğunu hatırlatarak, 6 yıldır yapılan her türlü girişimin zeytin ağaçlarına takıldığını söyledi. Gemlik’in marka değeri olan zeytini herkesten çok sevdiklerini savunan İsmail Aydın, bir kişinin bile depremde yaşamını yitirmesinin vebalini kimsenin kaldıramayacağını vurguladı. Gemlik’in üstünde kalan orman vasfını yitirmiş, makilik ve taşlık alanların imara açılacağını anımsatan İsmail Aydın, “Zeytinlikler ve ağaçlık alanlar imara açılmıyor. Lütfen bunu iyi bilelim. Gemlik’te deprem risk olmaktan çıkacak. KHK ilçemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman’da, Gemlik’in deprem riskine yönelik sürecin çözüm odaklı ilerlediğini belirterek, “KHK ilçede güzel sonuçlar doğuracaktır” dedi.

HALİL İBRAHİM DİNCEL

NOVA MEDYA GRUP

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir