Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aslanları Hızla Büyüyor

Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen 2’si dişi 4 yavru aslan hızla büyüyor. Aslanlardan her biri günde 4.5 kilogram tavuk eti tüketiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Sudan gezisi sırasında Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir’in hediye ettiği 12-18 aylık yavru aslanlar, hazırlanan özel uçak ve kafeslerle Sudan’dan alınarak Türkiye’nin 1., Avrupa’nın 3’üncü, dünyanın ise dördüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep’teki Büyükşehir Belediyesine ait hayvanat bahçesine getirilmişti. Burada doğal barınak ve şartlarda bakımı yapılan aslanlar hızla büyüyor. Her biri günlük 4.5 kilogram tavuk eti tüketen aslanlar, Gaziantep’e getirildikten sonraki 6 aylık süreçte yaklaşık 80 kilo aldı. Arslanların sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanı ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, “Cumhurbaşkanımız Sudan’dan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne aslan gönderdi. Bizim için büyük bir onur ve şeref. Onları büyük, özel ve kendilerine uygun bir barınakta beslemekteyiz. Bu arslanların geldiklerinde 40-45 kilogram kadar ağırlığı vardı, şimdi ise 100-125 kiloya ulaştılar. Burada daha doğal barınaklarda daha uygun şartlarda beslenmeye başlandı. Kilo alıyorlar. Tavuk etlerini çok seviyorlar. Her biri yaklaşık 4.5 kilogram tavuk eti yiyorlar. Dengeli beslenmelerini sağlıyoruz. Vitaminlerini ve gerekli parazit tabletlerini de veriyoruz” dedi. Özsöyler, arslanlardan yakında yavru almayı da hedeflediklerini belirterek, “Çok mutlular. Dengeli beslenmelerini ve hızlı bir şekilde büyümelerini sağlıyoruz. Yakında yavrularını da alacağız” dedi.

DUYAN AKIN AKIN GELİYOR Özsöyler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aslanlarının Gaziantep’te olduğunu duyanların akın akın hayvanat bahçesine geldiğini ve ziyaretçi sayısının yaklaşık 600 bin kişi arttığını vurgulayarak, “Bu aslanlar ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. Cumhurbaşkanımızın aslanlarını görmek için insanlar akın akın geliyor. Bu aslanlar geldikten sonra yaklaşık 550 bin, 600 bin ziyaretçi sayımız arttı” diye konuştu. Çevre illerden gelen vatandaşlar ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aslanlarını görmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, daha önce televizyonda gördükleri aslanların kısa sürede büyüdüğünü ifade ettiler.
EBRU BEKEN
NOVA MEDYA
GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir