ÇOCUK OYUNCULAR DEYİMLERİ KONUŞTURUYOR

Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (MBŞT) Çocuk Grubu, “Deyimler Konuşuyor 2” adlı oyunu sahnelemeye başladı. Çocuk oyuncuların rol aldığı oyunda 10 deyim, teatral olarak öğrencilerle buluşturuluyor.

Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda perde açan çocuk oyununa ilk ve ortaokul öğrencileri programlı olarak alınıyor. Günlük 2 seans olmak üzere 3 gün devam edecek oyun, eğitici etkinlik olarak gerçekleştiriliyor.

Oyunun Yönetmeni ve MBŞT Çocuk Grubu Öğreticisi Tuğrul Gökmen Şahin, hikayesi olan deyimleri teatral olarak seyirciyle buluşturduklarını kaydetti. Sahneledikleri deyimlerde güldürü, hüzün ve mutluluk olduğunu belirten Şahin, “Oyunumuz, eğitici bir tiyatro oyunu. 10 deyim var. Ancak toplamda 60 deyim üzerinde çalıştık. Her dönem 10’ar 10’ar olmak üzere deyimlerimizi seyirciyle buluşturuyoruz. Geçen yıl bu etkinliğimizi başlatmıştık. Gelecek yıllarda da sürdürmeyi hedefliyoruz. Bizlere bu imkanı sağlayan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere tüm ilgililere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Büyükşehir Tiyatrosunda yetişen çocuk oyuncuların rol aldığı Deyimler Konuşuyor’da, “Sarı Çizmeli Mehmet Ağa”, “Atı Alan Üsküdar’ı Geçti”, “Bal Gibi Olur”, “Adam Olmak”, “Akılsız Başın Cezasını Ayaklar Çeker”, “Bindiği Dalı Kesmek”, “Bülbül Kesilmek”, “Eski Tas Eski Hamam”, “Kırk Dereden Su Getirmek” ve “Sabrı Taşmak” deyimleri teatral olarak işleniyor.

HALIL İBRAHIM DINCEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETIM KURULU BASKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir