CİZRE BELEDİYESİ MODERN HİZMET BİNASINA KAVUŞUYOR

CİZRE BELEDİYESİ MODERN HİZMET BİNASINA KAVUŞUYOR

İlçemizde yapımı tamamlanma aşamasına gelen yeni belediye hizmet binası ve kültür merkezi, modern yapısıyla dikkat çekiyor.

Belediyemizin, mevcut binası yetersiz kalması ve bazı birimlerin farklı yerlerde olmasından dolayı yeni hizmet binası için proje hazırlandı.

Hizmet binasının yanı sıra İlçede eksikliği hissedilen kültür merkezinin de eklendiği 30 milyon lira tutarındaki projenin yapımına 2017 yılında başlandı, çeşitli nedenlerle 14 ay inşaatı durdu, problemler çözüldükten sonra binanın inşaatına Mayıs 2020 yılında tekrar başlandı.

Büyük oranda tamamlanan ve çevre düzenlemelerinin ardından açılış için gün sayan bina, modern mimari yapısı ile dikkat çekiyor. Hizmet binası, idari bina ve kültür merkezi olmak üzere 3 ana bloktan oluşan ve 13 bin 555 metrekare kapalı alana sahip binada 250 kişilik konferans salonu da yer alıyor. Binanın etrafında bulunan 4 bin 128 metrekarelik açık alan, peyzaj düzenlemesiyle vatandaşların hizmetine sunulacaktır.

Belediye hizmet binasında incelemelerde bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Davut SİNANOĞLU, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belediye hizmet binasının tamamlanma aşamasında olduğunu aktaran, Başkan Vekilimiz SİNANOĞLU, “Yüklenici firmaya ödeme yapılmadığından iş durmuş, Belediyemiz 100’lerce icra davası ile karşı karşıya kalmıştı. Bu sorunları çözdükten sonra inşaatı yeniden başlattık. Yeni yılla beraber binaya taşınma işlemi tamamlanacak.” dedi.

Cizre Belediyesi

EBRU BEKEN DİNÇEL

Nova Medya Grup Başkanı

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir