Çizginin gücü renklerin dansı

Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde atölye çalışmalarını meyvelerini vermeye başladı.

Sanat Danışmanı Hülya Ülkü yönetiminde başlayan resim kursu sonunda 350 resimlik ‘Çizginin gücü, renklerin dansı’ adlı resim sergisi; Atatürk Kültür Merkezi fuaye salonunda Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’ın katılımıyla açıldı.
10 Eylül 2016 tarihinde başlayan sergide 40 kursiyer derslere düzenli devam ettiler. Temel sanat eğitimi olarak karakalem ile başlayan dersler sırasıyla; kurşunsuz renkli toz pastel, yağlı boya öncesi akrilik boya ve yağlı boya ile devam etti. 30 Mayıs’ta sona erecek kursta kursiyerler, ağırlıklı olarak kadın temasını işlediler.
Açılışta konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; “Atatürk Kültür Merkezi’mizi Biga’ya kazandırırken canlı yaşayan bir kültür ve sanat üretim merkezi ortaya çıkarmak istemiştik. Bugün burada bunu başarmış olduğumuzu görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Haftanın 6 günü 1200 Bigalı hemşehrimiz 22 farklı kurstan yararlanmak için Atatürk Kültür Merkezi’mizi ziyaret ediyorlar. Bugün burada kadınlarımızın ortaya çıkardığı birbirinden güzel eserleri görüyoruz. Tüm Bigalı hemşehrilerimi Atatürk Kültür Merkezi’nden yararlanmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Başkan Işık’ın ardından konuşan sanat danışmanı Hülya Ülkü şunları söyledi:
“Bu serginin ortaya çıkmasında canla başla çalışan 40 kursiyerimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum, 350 resimlik bu sergi onları eseri. Ayrıca Biga Atatürk Kültür Merkezi’ni Biga’mıza kazandırarak, Biga’mızın kültür ve sanat yaşamına en büyük katkıyı yapan belediye başkanımız İsmail Işık’a çok teşekkür ediyorum. Başkanımız, bu atölye çalışmalarıyla da özellikle kadınlarımıza büyük katkı sağlayan faaliyetlerin önünü açtılar. Atatürk Kültür Merkezi’mizin kıymetli personeline de destekleri için teşekkür ediyorum.”

Sabiha BAŞARAN

Sabiha Başaran

Çapanoğlu Medya Grup’un Yerel Yönetim Asistanı olana Sayın BAŞARAN 01 Ocak 1991 Mut/MERSİN doğumludur. Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümü mezunu ve Gaziantep Üniversitesi’n de formasyonunu tamamlayarak Biyoloji öğretmeni olmuştur. Çapanoğlu medya grup'ta iş yaşantısına devam etmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir