CHP’Lİ CANKURTARAN’DAN AKP’YE ÖNEMLİ ÇAĞRI: “GELİN MENZİLCİLERİN KADROLAŞTIĞI İDDİALARINI ARAŞTIRALIM”

CHP’Lİ CANKURTARAN’DAN AKP’YE ÖNEMLİ ÇAĞRI:

“GELİN MENZİLCİLERİN KADROLAŞTIĞI İDDİALARINI ARAŞTIRALIM”

Cankurtaran, son dönemlerde başta Menzilciler olmak üzere bazı tarikatların devlet içinde FETÖ’den boşalan yerlerde kadrolaşmaya çalıştıkları iddialarını hatırlatarak, “AKP, CHP’nin 2005 yılında FETÖ’nün faaliyetlerinin araştırılması önerisini reddetmişti, sonuçlarını 15 Temmuz’da gördük.  Gelin birlikte geniş yetkili bir komisyon kurup başta Menzilciler olmak üzere diğer tarikatların da kadrolaştığı iddialarını araştıralım. İddialar doğru değilse açıklarız. Yoksa gelecekte bir kez daha kandırıldık yalanının arkasına sığınmayın” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran temasları kapsamında bulunduğu Hatay’da CHP İl Başkanlığı’nda gündemdeki gelişmelere dair bir basın açıklaması yaptı.

“YENİ PARALEL YAPILANMALARA FIRSAT VERMEYELİM”

Cankurtaran, geçtiğimiz günlerde Yeniçağ Gazetesi yazarlarından Batuhan Çolak’ın köşesinde bir polisin Emniyet içerisinde Menzil tarikatının kadrolaşmaya çalıştığı iddialarını aktardığını belirterek, “Benzer iddialarda son dönemlerde bir artış görülüyor. Aynı yapıyla alakalı olarak Sağlık Bakanlığı’nda da kadrolaştıkları iddiaları ortaya atılmıştı. Benzer şekilde İsmailağa ve Süleymancı adlarıyla bilinen cemaatlerin de FETÖ’cülerden boşalan yerleri doldurmak için Menzilciler gibi devlet içinde kadrolaşmaya çalıştıkları iddiaları var. Şimdiden kimseyi suçlamıyoruz. Herkesin inancına saygımız var. Ancak bu tür kadrolaşmaların ne gibi sonuçlar yarattığını 15 Temmuz’da gördük. 2005 yılında FETÖ’cülerin devlette kadrolaştığı iddiaları ayyuka çıktığında aralarında Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun da olduğu 71 CHP Milletvekili, FETÖ’nün araştırılması için önerge vermişti. Bu önerge AKP tarafından reddedildiği gibi CHP, yandaş medya tarafından cemaati bitirmeye çalışmakla suçlanmıştı. Yine 12 Eylül 2010 referandumunun ardından FETÖ bağlantılı 160 yargı görevlisinin Yargıtay’a yerleştirilmesini Sayın Kılıçdaroğlu, ‘160 militan Yargıtay’a atandı’ diye duyurduğunda şimdinin Başbakan Yardımcısı o günün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘Olur mu öyle bir şey’ diyerek FETÖ’yü savunmuştu. Neyin olup olmayacağını 15 Temmuz’da Meclis bombalandığında anlamıştır sanırım Sayın Bozdağ. Bütün bunlardan dolayı buradan AKP’ye sesleniyorum. Gelin birlikte geniş yetkili bir komisyon kurup başta Menzilciler olmak üzere kimi tarikatların FETÖ gibi devlette kadrolaşmaya çalıştığı iddialarını birlikte araştıralım. Sırf bugün sizin yandaşınız diye bu tür yapılanmalara göz yumarsanız FETÖ olayında olduğu gibi bunun bedelini toplum öder. FETÖ gider METÖ gelir. Şayet iddiaları doğrular bir sonuç bulamaz isek deriz ki öyle bir şey yok. Varsa da üzerine gidelim. Yeni paralel yapılanmalara fırsat vermeyelim. Gelecekte bir kez daha kandırıldık bilmiyorduk yalanının arkasına sığınmayın. Sonra bu millet sizi afetmez” dedi.

“EN AZ 10 YENİ OHAL İNCELEME KOMİSYONU DAHA KURULMALIDIR”

Cankurtaran, OHAL İnceleme Komisyonu’nun faaliyete geçtiği 22 Mayıs 2017’den bugüne kadar geçen yedi aylık süreçte 102 bin 276 başvurudan sadece 300 dosyayı inceleyerek karara bağladığını kaydererek, “Geciken adalet adalet değildir. İnsanlar olumlu veya olumsuz anlamda bir cevap vermek lazım ki önlerini görebilsinler. Aileleriyle birlikte yüzbinlerce insandan bahsediyoruz. OHAL Komisyonu’nun hızlandırılması şart. Gerekirse en az 10 yeni OHAL İnceleme Komisyonu daha kurulmalıdır. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde sadece o illere bakan birer komisyon, diğer yedi bölgemizde de örneğin Ege Bölgesi Komisyonu gibi komisyonlar kurularak süreç hızlandırılmalıdır. Yoksa bu hızla dosyaların incelenmesi 10 yılda bitmez” diye konuştu.

“TRUMP, KENDİNİ PATRON, DÜNYA ÜLKELERİNİ DE ÇALIŞANLARI SANIYOR”

BM Genel Kurulu’nda alınan Kudüs kararını da değerlendiren Cankurtaran, “BM kararı sağduyulu ülkelerin ortak bir tepkisidir. İş dünyasından siyasete atılan Trump bazı alışkanlıklarını bırakamamış. Kendini patron, dünya ülkelerini de çalışanları sanıyor. Sanki emrini dinlemeyen çalışanlarını işten çıkarır gibi karşı çıkan ülkelere desteği kesmek gerektiğini söylemesi ciddi bir tepki yarattı. Çıkan sonuç her şeyden önce Filistin olayına ezilen Müslümanlar ve diğerleri olarak bakmanın yanlışlığını da ortaya koymuştur. Çünkü AB ülkeleri de ABD’nin karşısında yer almıştır. Bu nedenle AKP Hükümeti’ni Filistin politikasında İslamcı bir jargon kullanmayı bırakmaya çağırıyoruz. Filistin sadece  İslam değil insanlık sorunudur” diyerek AKP hükümetine uyarılarını şöyle sürdürdü:

HALİL İBRAHİM DİNCEL

NOVA MEDYA GRUP

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Yanıtlamak veya İletmek

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir