Ceyhan Cemevi 7 Ekim’de Açılıyor

Ceyhan Cemevi 7 Ekim’de açılıyor Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün Ceyhan’daki Alevi vatandaşların ibadetlerini huzur içinde yapmaları, kültürlerini ve ritüellerini yaşatmaları için uygulamaya koyduğu Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şubesi Kültür Merkezi ve Cemevi Projesi tamamlandı. Namık Kemal Mahallesi’nde Anadolu Selçuklu mimarisinde inşa edilen kompleksin açılış töreni 7 Ekim Pazar günü saat 16.00’da şölen havasında gerçekleştirilecek.  Sevilen sanatçılar Cem Adrian ve Musa Eroğlu, Ceyhanlılar için ücretsiz halk konseri verecek.

CEYHAN’A EŞSİZ ESER

Adana Büyükşehir Belediyesi, Alevi kanaat önderleri ve dernek temsilcilerinin beklentileri ve talepleri doğrultusunda Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şubesi Kültür Merkezi ve Cemevi’ni projesini hazırladı. Alevi vatandaşların ibadetlerini sağlıklı koşullarda ve huzur içinde yapmaları için yürütülen projeler arasında ilk sırada yer alan Ceyhan Cemevi, Namık Kemal Mahallesi’nde, bin 550 metrekare arsa üzerinde 4 katlı olacak şekilde Anadolu Selçuklu mirasını tarzında planlandı. Geçen yıl mayıs ayında temeli atılan proje, 16 aylık çalışmayla tamamlandı. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şubesi Kültür Merkezi ve Cemevi olarak hizmet verecek binanın bodrum katına morg ve gasilhane yapıldı. Zemin katta yine cenaze hizmetlerine dönük taziye odaları ve toplu yemek salonu yer aldı. Birinci hatta ise konferans salonu, 30 kişilik misafirhane ve idari birimler oluşturuldu. Binan en üst katı ise cemevi olarak düzenlendi.

ŞÖLEN HAVASINDA AÇILIŞ TÖRENİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Cemevi’nin açılışının şölen havasında gerçekleşmesi için talimat verdi. Yapılan hazırlıklar sonunda Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şubesi Kültür Merkezi ve Cemevi Projesi’nin açılış töreninin 7 Ekim Pazar günü saat 16.00’da yapılmasına karar verildi. Törende sevilen sanatçılar Cem Adrian ve Musa Eroğlu’nun ücretsiz halk konseri vereceği belirtildi. Başkan Hüseyin Sözlü, Ceyhan Cemevi’nin açılış törenine tüm hemşehrilerini davet etti.

 

 

 

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir