ÇAKIR: YEŞİLÇAM GÜZEL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

DCIM100MEDIADJI_0040.JPG

Kuzey Kuşak Yolunda Çalışmalar Devam Ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilçam Caddesinde değişim dönüşüm ve yenileme çalışmalarına başladı.

Malatya’nın hızlı gelişen bölgelerinden biri olan ve Yıldıztepe ile Tandoğan Mahallelerini birleştiren 2 kilometre uzunluğundaki Yeşilçam Caddesi, Kuzey Kuşak Yolunun da önemli parçalarından bir tanesi.

Çalışmalar kapsamında ilk olarak MASKİ Genel Müdürlüğü Cadde üzerinde yağmur drenaj kanal çalışması yapıyor. 1.2 kilometrelik hat yapacak olan MASKİ caddeye yaklaşık 30 adet de mazgal yerleştirecek.

Büyükşehir Belediyesi ise 30 metre genişliğindeki Yeşilçam Caddesinde kaldırım yapım çalışmalarına başladı. Büyükşehir bu çalışmaların devamında caddede, 2.5 metre genişliğinde çift taraflı cep otoparklar, 1.2 metre genişliğinde çift taraflı bisiklet yolları ve çift şeritli yollar yapacak.

Cadde üzerinde dekoratif aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmaları da yapacak olan Büyükşehir Belediyesi caddeye çeşitli türlerden 360 adet ağaç dikecek.

Malatya’ya yakışır hale getireceğiz

Yeşilçam Caddesindeki düzenleme çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, caddeyi Malatya’ya yakışır bir hale getireceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin yaz-kış demeden çalıştığını kaydeden Başkan Çakır, “Kuzey Kuşak yolunun en önemli parçalarından biri olan Yeşilçam Caddemizde çalışmalara erken başladık. 2018 yılı programı içerisinde yapımı planlanan caddeye şimdiden başladık. Cadde üzerinde cep otoparklar, bisiklet yolları, geniş kaldırımlar ve çift taraflı gidiş-geliş yollar yapılacak. Şuan cadde üzerinde bir tane dikili ağaç yok. Biz buraya çeşitli türlerden 360 ağaç dikeceğiz. 150’nin üzerinde aydınlatma direği montajı yapılacak. Hava şartları müsaade ettikçe biz burada çalışmaya devam edeceğiz. Çalışmalar bittiğinde caddemiz güzel bir görünüme kavuşacak.” dedi.

HALİL İBRAHİM DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir