BÜYÜKŞEHİRİN PROJESİ DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

Senegal resmi heyeti Çevre Entegre Tesisinde incelemelerde bulundu

BÜYÜKŞEHİRİN PROJESİ DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de örnek gösterilen Çevre Entegre Projesi, yurtdışında da dikkatleri üzerine çekiyor. Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışından birçok heyetin takip ettiğiçöpten enerji üretilen projeyi, son olarak Senegal Cumhuriyetinden gelen bir heyet inceledi.

Senegal Cumhuriyeti Devlet Başkanı Baş Danışmanı milletvekili Demba Diop, beraberinde bir heyet ile birlikte Malatya’ya gelerek projeyi yerinde inceleyip, proje hakkında detaylı bilgiler aldı.

Yapımı büyük oranda tamamlanan tesisleri detaylı bir şekilde inceleyen Senegal Milletvekili Diop, tesisin çöpten elektrik üretimi açısından çok önemli olduğunu ve bu projeyi kendi ülkelerinde de hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Senegal Milletvekili ve Devlet Başkanı Baş Danışmanı Demba Diop ile beraberindeki heyet, Çevre Entegre Tesisinde incelemelerde bulunduktan sonra, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı da makamında ziyaret etti.

Diop: İlk kez çöpten enerji üreteceğiz

Malatya’nın çok güzel bir şehir ve insanların sıcakkanlı olduğunu belirten Senegal Milletvekili Diop, “Ziyaretimiz çok güzel geçti. Malatya’da gerçekleştirilen Çevre Entegre projesi toplumların ihtiyaçlarını karşılayacak çok güzel ve entegre bir proje. Senegal’de bizde aynı problemlerle uğraşıyoruz. Malatya’da yapılan Çevre Entegre Projesini Senegal’in Başkenti Dakar’da 100 dönümlük bir alanda uygulamak istiyoruz. Güneşten, rüzgârdan ve gazdan enerji üretimimiz oldu ancak, ilk defa çöpten enerji üretimi gerçekleştireceğiz. Bu tesis bizi yüzde yüz memnun eden bir proje. Bu projeyi Devlet Başkanımıza ve Bakanlarımıza anlatacağım, bir dahaki gelişimizde bakanlarımızda olacak.” dedi.

Çakır: Şehirlerin sorunları ve sıkıntıları birbirine benzer

Senegal heyetini Malatya’da ağırlamaktan ve misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Türkiye hiçbir zaman bir çıkar gözeterek başka ülkelere yaklaşmamıştır. İkili ilişkilerin ve dostluğun gelişmesi, karşılıklı ekonomik büyümenin sağlanması gibi bir yaklaşım içerisindedir. Avrupa ülkeleri ise ilişkilerini tek taraflı çıkar üzerine kurmaktalar.

Dünyanın neresinde olursa olsun şehirlerin sorunları ve sıkıntıları birbirine benzemektedir. Arıtma tesisleri, çevre sorunları, katı atıkların bertaraf edilmesi gibi sorunların çözümünde sağlıklı ve doğru yatırımların yapılması, bu yatırımları yaparken çevreye zarar verilmemesine özen gösterilmelidir.  Bu ziyaretin faydalı olduğuna inanıyorum. Böyle güzel bir heyeti Malatya’da ağırlamak bizleri son derece memnun etti.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret anısına Senegal milletvekili ve Devlet Başkanı Baş Danışmanı Demba Diop’a kayısı kristali hediye etti.

EBRU BEKEN
NOVA MEDYA GRUP
YÖNETİM KURULU
BAŞKAN ASİSTANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir