Büyükşehir’e Fransa’dan “İdeal Kent” Ödülü

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı’nda Türkiye’de ilk kez uygulanan katanersiz tramvay çalışması, uluslararası arenada bir ödül daha kazandı. Konya Büyükşehir Belediyesi, Fransa’da düzenlenen “Uluslararası İdealkent Ödülleri”nde “Konya Tarihi Kent Merkezinde Katanersiz Tramvay ile Kentsel ve Mimari Dokunun Korunması” projesiyle “Kentsel Koruma Ödülü”ne layık görüldü.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı’ndaki katanersiz tramvay projesi uluslararası bir ödüle daha layık görüldü.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 3. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi kapsamında, şehirde ve şehir halkına pozitif katkı sunan proje ve uygulamalara verilen Uluslararası İdealkent Ödülleri’nde “Konya Tarihi Kent Merkezinde Katanersiz Tramvay ile Kentsel ve Mimari Dokunun Korunması” projesiyle “Kentsel Koruma Ödülü”nün sahibi oldu.

Fransa’nın Strazburg şehrindeki Avrupa Konseyi binasında gerçekleştirilen törende ödülü Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkan Yardımcısı Gaye Doğanoğlu’ndan alan Konya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mahmut Sami Şahin, şehirlerin inşasında medeniyetlerin önemli bir yer tuttuğunu kaydederek, “Konya Büyükşehir Belediyesi olarak büyük İslam mutasavvıfı Hz. Mevlana Türbesi civarından geçen tramvayların ses ve gürültüyle onun ruhaniyetini rahatsız etmemesi için tramvay sistemini katanersiz yaptık. Projemizi ödüle layık gören herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mahmut Kaçar, Uluslararası Adalet ve Eşitlik Konseyi (COJEP) Başkanı Ali Gedikoğlu, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Genel Sekreteri (UCLG-MEWA) Mehmet Duman ile Kent Araştırmaları Enstitüsü Genel Sekreteri Yusuf Sunar ile Türkiye’den farklı şehirlerin belediye başkanları ve yöneticilerinin katıldığı törende 14 dalda 21 ödül verildi. Ödüle layık görülen projeler, Avrupa Konseyi binasında bir hafta boyunca sergilenecek.

EBRU BEKEN DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP BAŞKANI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir