Büyükşehir zabıtasına stresle baş etme ve öfke kontrolü semineri

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan zabıtalara kent halkıyla iletişimlerini güçlendirmek, iş verimliliğini ve hizmet kalitesini arttırmak amacıyla ‘Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü’ konusunda hizmet için eğitim semineri verildi. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Soner Çakmak, öfkeli bireylere karşı davranış biçimleri konusunda zabıtalara bilgilendirdi.
Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü Semineri’ne Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Kadir Tüylü, şube müdürleri ve yaklaşık 200 zabıta görevlisi katıldı.
Yrd. Doç. Dr. Soner Çakmak, stresle başa çıkma ve öfke kontrolü yöntemlerini öğrenen zabıtaların, vatandaşlarla iletişimini güçlendirdiğini, iş verimliliği ve hizmet kalitesini arttırdığını belirtti. Çakmak, “Belediyelerin öncelikli görevi insana hizmettir. Zabıta görevlileri de Adana halkının huzur ve esenliği için, yılın 365 özveriyle görev yapıyor. Bu birimde görev yapan arkadaşlarımız, vatandaşlarla nasıl iletişim kurulması gerektiğini çok iyi bilmelidir. Öfkesini herkesten çok kontrol edebilmelidir. Telafisi mümkün olmayan durumların ortaya çıkmaması adına bunu sağlamamız büyük önem taşıyor” dedi.
Seminerin sonunda Zabıta Daire Başkanı Kadir Tüylü, personelin gelişimine sağladığı katkılardan dolayı Yrd. Doç. Dr. Soner Çakmak’a çiçek sunup, teşekkür etti.

HALİL İBRAHİM DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir