BÜYÜKŞEHİR GENÇ NESİLLERİ ÇEVRE KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Denizkızı Turizm A.Ş, Mavi Bayrak Programı kapsamında bulunan ‘Çevre Eğitim ve Bilinçlendirme’ etkinliklerinin sonuncusu yapıldı. Mavi Bayrak kriterlerinden biri olan ‘Çevre Konulu Şiir ve Kompozisyon Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Erdemli Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde Şiir ve Kompozisyon Yarışmasında dereceye giren  5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine ödülleri takdim edildi.

Mersin’in halk plajları arasında alınan ilk mavi bayraklı plajı olan Erdemli Kızkalesi’nde

mavi bayrak kriterlerinin çevre etkinlikleri kapsamında, Erdemli ilçesindeki ortaokulların katılımı ile yarışma düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü komisyon üyeleri tarafından hem şiir hem de kompozisyon dalında ayrı ayrı değerlendirmeye alınan öğrencilerden toplam 6 öğrenci ödül almaya hak kazandı.

Plajlara mavi bayrak alınabilmesi için gerekli olan 33 uluslararası kriterden tümünü yerine getirmeye devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Çevre Eğitimi ve Bilgilendirme’ başlıkları altında yer alan kriterleri sezon süresince yerine getirdi. ‘Çevre Eğitimi Ve Bilgilendirme’ başlığı altında sezon süresince farklı kategorilerde en az beş çevre bilinçlendirme etkinliği gerçekleştirmesi gereken Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Denizkızı Turizm A.Ş. son etkinliği olan ‘Çevre Konulu Şiir ve Kompozisyon Yarışması’ ile dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Şiir ve kompozisyonlar çevre için kaleme alındı

Düzenlenen tören ile ‘Çevre Konulu Şiir ve Kompozisyon Yarışması’nın birincilerine tablet, ikincilerine saat ve üçüncülerine de kitap seti hediye edildi.

Şiir dalında, Akdeniz Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Nildeniz Dölek ‘Bir Cennet Düşün’  adlı şiiri ile birinci, Akdeniz Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Melissa Yıldız ‘Bu Güzellik’ adlı şiiri ile ikinci ve Kargıcak Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Ayşe Yıldırım da ‘Çevreyi Koruma’ adlı şiir ile üçüncü oldu.

Kompozisyon dalında ise, Akdeniz Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi İlayda Tiftikçi ‘Güzelim Çevrem’ adlı kompozisyonu ile birinci, Akdeniz Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Fatma Zehra Yılmaz ‘Temiz Çevre’ adlı kompozisyonu ile ikinci ve Akdeniz Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Neva Gedik de ‘Çevre Kirliliği’ adlı kompozisyonu ile üçüncü olarak ödüle layık görüldü.

Yarışmaya Akdeniz Ortaokulu’ndan katılan ve şiir dalında birinci olan 7. sınıf öğrencisi Nil Deniz Dölek, “Birinci olduğum için mutluyum. Şiir dalında birinci olmak her zaman hayalimdi. Uzun süredir şiir yazıyorum ve iyi yazdığımı da düşünüyorum. Şiirimde daha çok ‘düşün’ kelimesinin altını çizdim. Çünkü artık çevremize yeteri kadar önem verilmiyor. Ben şiirimi yazarken kendi çevremizden örnek verdim ve kendi çevremi düşünerek şiirimi kaleme aldım. Erdemli’ye gereken önemin verilmediğini düşünüyorum zaten. Genellikle insanların bilinçsizliği neticesinde Türkiye’nin çevre kirliliği ile ön planda olduğunu düşünüyorum. Çünkü insanların bilinçsizliği çevremizin tükenmesine ve kirlenmesine sebep oluyor. Bilinçli insanlar, temiz çevre demektir. İnsanların daha fazla bilinçlenmesini umut ediyorum” dedi.

Akdeniz Ortaokulu’ndan yarışmaya katılan ve kompozisyon dalında birinci olan 8. sınıf öğrencisi İlayda Tiftikçi, “Birinci olduğum için çok mutluyum ve aslında dereceye girmeyi beklemiyordum. Kompozisyonumu yazarken geleceğimizi ve gelecekte dünyanın nasıl bir hal alacağını düşündüm. Sürekli verimli topraklar üzerine dikilen binaları düşündüm ve kompozisyonumu oluşturdum. Edebiyatı da seviyorum ve evde genellikle yazılar yazıyorum. Bu yarışmayı düzenleyen ve bizlere böyle bir fırsatı sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne de çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

HALİL İBRAHİM DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir