BÜYÜKŞEHİR BÜLTEN (OTİZMLİ COCUGU OLAN AİLELER SEMİNERDE BULUŞTU)

OTİZMLİ ÇOCUĞU OLAN AİLELER

SEMİNERDE BULUŞTU

Büyükşehir Belediyesi engellilere verdiği desteği hayata geçirdiği projelerin yanı sıra düzenlediği eğitim ve seminerleri ile de sürdürmeye devam ediyor. Son olarak İsveç’te yaşayan Ergin Özdemir’in otizmli oğluyla yaşadıklarını ve oğlunun hayatında neleri değiştirdiğini anlattığı seminer, Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirildi.

Özellikle otizmli çocuğu olan ebeveynlerin ilgi gösterdiği seminerde liderlere, işverenlere ve kurumlara çeşitlilik algısı ile ilgili eğitimler veren Ergin Özdemir, otizmli oğlu ile birlikte, kendi hayatında nelerin değiştiğini ve deneyimlerini aktardı. Türkiye’de insanların otizm konusunda bilgisiz olduğunu ifade eden Özdemir, bu konuda farkındalık çalışmaları gerçekleştiren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Seminer sonunda ebeveynlerle karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulunan Özdemir, çocuklara kendilerini geliştirebilmeleri için şans vermek gerektiğini belirtti. Avrupa’da otizmli bireylerin bilişim firmalarında ve kamu kurumlarında görev aldığına dikkat çeken Özdemir “Onlara şans verildiğinde neler yapabildiklerini Nobel Ödüllerinde, Olimpiyatlarda görüyoruz. İçlerinden çok başarılı bireyler çıkıyor. O yüzden çocuklarınızla gurur duymalı ve onlara mutlaka şans vermelisiniz. İlgi duyduğu alanları bulmalı, bu konuda eğitim almasını sağlamalısınız ve mutlaka spor yapmalarını desteklemelisiniz.” şeklinde konuştu.

Otizmli Çocuklar Farkındalık Derneği (OFDER) Yönetim Kurulu Başkanı Telat Türeli ise Eskişehir’de yerel yönetimlerin kendilerine büyük destek verdiğini ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

HALİL İBRAHİM DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETM KURULU BASKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir