BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE MALATYALI İLİM VE FİKİR İNSANLARI SEMPOZYUMU

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İnönü Üniversitesi işbirliğinde uluslararası katılımlı “Geçmişten Günümüze Malatyalı İlim ve Fikir İnsanları” sempozyumu düzenlenecek. 17-19 Kasım 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek sempozyumda 85 tebliğ sunulacak.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi ile İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin organize ettiği sempozyum, 17 Kasım Cuma günü saat 09.00’da başlayacak. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek açış programıyla başlayacak sempozyum, 3 gün sürecek. Yurt dışından da katılımların olacağı sempozyumda Malatyalı ilim ve fikir insanları anlatılacak. Sempozyumda, geçmişte yaşamış Ebul Ferec, Arapgirli Muhittin Mekkî, Necati Güngör, Efendizade Abdurrahim Fâhimi, Osman Ergin, Bahattin Bilhan, Sadettin Konevi, Osman Hulusi Efendi gibi tarihi kişiliklerden günümüze kadar çok sayıda Malatyalı düşünce, bilim ve siyaset insanı ile ilgili detaylı sunumlar yapılacak.

Sempozyuma tüm vatandaşların davetli olduğu belirtildi.

Sultan AVCI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir