“Bütün Müslümanlar Kudüs’ü ve El Halil’i Ziyaret Etmeli”

Konya’nın kardeş şehri Filistin’in El Halil Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf El Caberi, Teffuh Belediye Başkanı İsmail Rabba ve beraberindeki heyet Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı makamında ziyaret etti. Başkan Altay, Türkiye’nin ve Konya’nın her zaman Filistin davasının yanında olduğunu belirterek, “Yapılacak en önemli iş bütün Müslümanların Kudüs’ü ve El Halil’i ziyaret etmesidir” dedi. Filistin’in El Halil şehri Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf El Caberi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk milletinin Filistin davasına olan ilgisi ve dik duruşu dolayısıyla Türkiye’ye teşekkür etti.

Filistin’in Teffuh Belediye Başkanı İsmail Rabba, Konya ile kardeş şehir olan El Halil Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf El Caberi ve beraberindeki heyet, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı makamında ziyaret etti. EN KISA ZAMANDA KARDEŞLERİMİZİN SU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ Başkan Uğur İbrahim Altay, UCLG-MEWA Çevre Komitesi Toplantısı dolayısıyla Konya’da bulunan konuklarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “2009’da El Halil Belediyemiz ile kardeş şehir olduk. Bugüne kadar Filistin meselesi ile ilgili belediyemiz birçok organizasyona destekte bulundu ve bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz. Özellikle KOSKİ’nin su deposu yapma konusundaki önceden ortaya koymuş olduğu iradeyi bizler de destekliyoruz ve inşallah birlikte en kısa zamanda kardeşlerimizin bu sorununa bir çözüm buluruz” diye konuştu. HER MÜSLÜMAN KUDÜS İLE EL HALİL’E GİTMELİ Altay, Filistin konusunun gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerekse de Türk milleti olarak her zaman gündemde olduğunun altını çizerek şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hepimiz, elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız. Ama yapılacak en önemli işin bütün Müslümanların Kudüs’ü ve El Halil’i ziyareti olduğunu düşünüyorum. Çünkü Mekke ve Medine’ye gittiğinizde ‘daha önce buraya niye gelmedim’ diye düşünüyor, aynı duyguyu Kudüs ve El Halil’de de yaşıyorsunuz. Onun için de hem çevremizdeki insanlara hem de öğrencilerle yaptığımız programlara Kudüs ziyaretini mutlaka koymaya çalışıyoruz. Umarım bu ziyaretler kardeşliğimizi arttırır.” TÜRK HALKININ DİK DURUŞU DOLAYISIYLA SİZLERE MİNNETTARIZ Filistin’in El Halil şehri Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf El Caberi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk milletinin Filistin davasına olan ilgisi ve desteği dolayısıyla Türkiye’ye teşekkür etti. Yusuf El Caberi, “Türkiye’nin, hükümetinizin ve Cumhurbaşkanınızın Filistin halkının yanında samimi dik duruşu dolayısıyla sizlere bütün halkım adına teşekkür ediyorum. El Halil, dünya tarihi bakımından en eski şehirlerden birisidir. Bu vesileyle hem bu tarihi şehri hem de Harem-i Şerif’i görmenizi ve Filistin halkının neler yaşadığını kendinizin yerinde görmenizi arzu ediyorum. Sizleri şehrimize davet ediyoruz. El Halil, Filistin’in en büyük şehirlerindendir. Ticaret açısından da başkent sayılabilir. Bunu bilen İsrail, El Halil’de yaşayan halka inanılmaz baskılar yapıyor” dedi. Ziyaretin sonunda Başkan Altay konuklarına Mesnevi hediye ederken; El Halil Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf El Caberi de Altay’a üzerinde El Halil hareminin işlendiği mini bir kilim hediye etti.

EBRU BEKEN
NOVA MEDYA
GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir