Buldan’lı Kadınlar Finansal Bilinç ve İletişim Eğitimi Aldı!

Buldan’lı Kadınlar Finansal Bilinç ve İletişim Eğitimi Aldı!

 

 

Gönüllü eğitmenler tarafından verilen “Finansal Bilinç ve İletişim” eğitimi Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nda  gerçekleşti. Daha önce Temel Finansal Okuryazarlık eğitimini tamamlayan kadınlar bu sefer  Mobil Fotoğrafçılık ve İnternet Reklamcılığı alanına ilişkin eğitimlerini tamamladılar.

 

Türkiye’de finansal okuryazarlık ve iletişim alanında kadınlara gönüllü eğitmenler aracılığı ile ulaşan “Kız Kardeşim” projesinin eğitimleri Türkiye’nin 30 ilinde sürüyor. Proje kapsamında Buldan Eğitim ve Dayanışma vakfında düzenlenen eğitime 15 kişi katıldı. Eğitimde internet reklamcılığı, Facebook reklamları, Instagram reklamları, Google Adwords reklamları ve mobil fotoğrafçılığa giriş gibi konular işlendi. Mobil fotoğrafçılık eğitimi kapsamında evde bulunabilecek malzemelerden kurulan mini stüdyoda uygulamalı atölye çalışması da yapıldı.

 

 

Kadınların ekonomik ve sosyal konumlarını güçlendirmek, bölgesel ekonomik kalkınmada etkin rol almalarını sağlamak ve fırsat yaratmak için Coca-Cola Türkiye tarafından hayata geçirilen Kız Kardeşim Projesi, 2016 ve 2017 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliği ile yürütülmüştür. 2016 ve 2017 yılında 20 ilde gerçekleşen eğitimlerle 2000 kadına ulaşılmıştır. 2018 Ocak ayı itibari ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Coca-Cola Türkiye işbirliği ile yürütülen Kız Kardeşim Projesi kadınların ekonomik ve toplumsal hayata katılımı konusundaki eşitsizliği ortadan kaldırmakta önemli rol oynayacak olup yıl içerisinde 30 ilde gerçekleştirilecek eğitimler yoluyla 9.000 kadına ulaşacaktır. Kız Kardeşim Projesi Türkiye’de yaşayan 18-55 yaş aralığındaki kadınların kişisel finansal kaynaklarını doğru yönetme, girişimcilik farkındalığının arttırılması ve desteklenmesini, bilgi teknolojileri hizmetlerini doğru kullanımına destek olacak bir içeriğini kapsamaktadır. Bu eğitim içeriklerinin yanı sıra kendi alanlarında rol model olan, ilham veren kadınlarla katılımcılar bir araya getirilerek tecrübe aktarımı hedeflenmektedir. Proje kapsamında eğitimler 30 ilde, 60 gönüllü genç eğitmen tarafından veriliyor.

 

Eğitimlerde; para ve bütçe yönetimi, birikim, ödeme metotları, yatırım çeşitliliği, temel girişimcilik bilgileri, bütçe yönetimi, riskler, fizibilite ve finansal tablolar, finansman, internet reklamcılığı, Facebook reklamları, Instagram reklamları, Google Adwords reklamları ve mobil fotoğrafçılığa giriş konuları işleniyor.

 

 

“Kız Kardeşim” eğitimlerine katılmak isteyen 18-55 yaş arası kadınlar, Habitat Derneği ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilir.

 

Habitat Derneği İletişim Bilgileri:

 

Telefon: 0212 265 33 14/15

Fax: 0212 265 33 80

E-posta: kizkardesim@habitatdernegi.org

 

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir