Bu kermeste atıklar para yerine geçti

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü Adana Evimiz Gibi Tertemiz Kampanyası’na katılan Recep Birsin Özen Ortaokulu’nda düzenlenen etkinlikte  öğrenciler,  atık yağ ve atık pilleri pasta, börek ve tatlılarla takas etti.   

Bu kermeste atıklar para yerine geçti

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin daha temiz ve yaşanabilir bir kent için yürüttüğü Adana Evimiz Gibi Tertemiz Kampanyası’nda geçen yılın ‘Atık Yağ Toplama Şampiyonu’ Recep Birsin Özen Ortaokulu’nda sıra dışı bir kermes düzenlendi. Öğrenciler, annelerinin hazırladığı pasta, börek ve tatlılardan yiyebilmek için topladıkları atık yağ ve atık pilleri para yerine kullandı. Çeşitli atıklar kullanarak tasarladıkları kostümlerle geri dönüşüm defilesinde boy gösteren öğrenciler, gün boyu süren etkinlikte müzik eşliğinde gönüllerince dans edip, eğlendi.  Öğrenciler, bir günde yaklaşık 700 litre atık yağ ve 50 kilo atık pili toplayarak rekor kırdı. Çevreci okuldaki coşkuya ortak olan ve kermeste atık yağ ile alışveriş yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, atık tasarım yarışmasında dereceye giren öğrencileri de ödüllendirdi.
42 BİN ÖĞRENCİYE ÇEVRE BİLİNCİ AŞILANDI
Adana Büyükşehir Belediyesi, atık yağ ve atık pillerin toplanmasını yaygınlaştırmak amacıyla yürüttüğü kampanyada 42 bin öğrenciye çevre bilinci aşılarken, geçen yılın Atık Yağ Toplama Şampiyonu olan Recep Birsin Özen Ortaokul’nun etkinliğine tam destek verdi. Okul yöneticileri, öğretmenler ve velilerin ortak çalışmasıyla düzenlenen kermes için çeşit çeşit pasta, börek ve tatlı türü yiyecekler hazırlandı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Ramazan Akyürek, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı İbrahim Davutluoğlu ile Okul Müdürü Ali Küçükaydın’ın açılış kurdelesini kestiği kermeste para yerine atık yağ ve atık pil karşılığında satış yapıldı. Öğrenciler, atık yağ dolu şişeleri ve atıl pilleri öğretmenlerine teslim ederek, diledikleri pasta, börek ve tatlılardan yiyebildi. Başkan Vekili Ramazan Akyürek’te etkinlik için hazırlanan yaş pastayı alkışlar eşliğinde kesip, atık yağ karşılığında kermesten alışveriş yaptı.
GERİ DÖNÜŞÜM DEFİLESİ
Belediye bandosunun marşlar ve şarkılarla renklendirdiği etkinlikte öğrenciler,  geri dönüşüm defilesi de düzenledi. Kağıt, plastik, cam ve metal atıkları kullanarak birbirinden ilginç kostümler tasarlayan öğrenciler, arkadaşlarının coşkulu alkışı arasında boy gösterdi. Başkan Vekili Ramazan Akyürek, tasarım yarışmasında dereceye giren öğrencileri kutlayıp, madalyalarla ödüllendirdi. Gün boyu süren etkinlikte yaklaşık 700 litre atık yağ, 50 kilo atık pil toplandı.
ADANA’DA ÇEVRECİ BİR NESİL YETİŞİYOR
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, yaptığı konuşmada Adana’da çevreci bir nesil yetişmesi için Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün liderliğinde eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti. Akyürek, Adana Evimiz Gibi Tertemiz kampanyasında öne çıkan Recep Birsin Özen Ortaokulu’nun  yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerini duyarlılıklarından dolayı tebrik etti. Çevrenin korunması için ömrünü tamamlamış pillerin, atık yağların ve ambalaj atıklarının evsel atıklarla birlikte çöpe atılmamasını öğütleyen Ramazan Akyürek, atık yağ ve pilleri belediye ekiplerinin düzenli olarak toplamaya devam edeceğini, yeni dönemde de 45 bin öğrenciye eğitim vereceklerini söyledi.

HALİL İBRAHİM DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir