Bornova’da, kadınların karar alma sürecine katılımı tartışıldı

Bornova Belediyesi ‘nin düzenlediği  “Kadınların Karar Süreçlerine Katılımını Destekleme” atölyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’n de yapıldı. AÇEV – Anne Çocuk Eğitim Vakfı Yöneticisi Meltem Cantürk’ün katılımıyla gerçekleşen çalışmada yerel yönetimlerden hizmet alan kadınların karar alma süreçlerine katılımı konusu ele alındı.
Örnekler incelendi
Bornova Belediyesi, “Kadınların Karar Süreçlerine Katılımını Destekleme” atölyesi düzenledi. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’n de gerçekleşen atölyede AÇEV – Anne Çocuk Eğitim Vakfı Yöneticisi Meltem Cantürk konuk oldu. Yerel yönetimlerden hizmet alan kadınların karar süreçlerine katılımı konusunun konuşulduğu etkinlikte, dünyadan ve Türkiye’den örnekler de incelendi. Atölye çalışmasına Bornova’da görev yapan kadın muhtarlar, Bornova Belediyesi personelleri ve vatandaşlar katıldı.
Yurttaş katılımının kent hizmetlerinin kalitesi için temel unsurlardan biri olduğunu ifade eden Meltem Cantürk, kandınların Türkiye’deki mevcut durumu, Kadınların eğitim ve istihtadam durumu ve karar mekanizmalarına katılımı gibi konularda bilgi verdi. Katılımcılara istatistiksel verileri içeren “doğru- yanlış” anketi de uygulandı.
Kadınların durumu gösteren rakamlar
Ülkemizde 2.2 milyon kadının hiç okuma yazama bilmediğini anlatan Cantürk, üniversite mezunu kadın ve erkek sayısının ise birbirine çok yakın olduğunu ifade etti. Ayrıca 30 milyon kadından 21 milyonunun çalışmadığını da anlattı. Karar Alma Sürecine Katılım hakkında da bilgiler veren Cantürk, Türkiye’de  yönetici pozisyonunda ki kadın oranının yüzde 16.7 olduğuna vurgu yaparak “TBMM’de kadın sayısı 75, Kadın Büyükşehir Belediye Başkanı 2, Kadın Belediye Meclis Üyeleri 2198 iken Bakanlar Kurulun’da 2, Müsteşar olan 1, Vali olarak görev yapan 2, Rektörlük yapan ise 16 kadın var. Kadın akademisyenlerimiz in oranı ise yüde 40” dedi.

EBRU BEKEN DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP BAŞKANI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir