Bornova Belediyesi’nden kadınlara destek

Kadınlara yasal hakları anlatıldı

Bornova Belediyesi’nin Bornova Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile düzenlediği Kadın Hakları paneli Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’n de yapıldı. Avukat Birgül Değirmenci’nin panelist olduğu etkinlikte kadınların toplumundaki yeri, çocuk yaştaki evlilikler ve çocuk hakları sözleşmesi konuları ele alındı.

Kadına yönelik yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Bornova Belediyesi, Bornovalı kadınların hakları konusunda bilinçlenmesi için panel ve seminerlerle de destek veriyor. Son olarak Bornova Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile düzenlenen Kadın Hakları paneli Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’n de gerçekleşti. Avukat Birgül Değirmeci’nin panelist olduğu etkinlik yoğun ilgi gördü. Etkinlikte kadınların toplumdaki yeri, Türkiye’de çocuk yaşta yaptırılan evlilikler ve Çocuk Hakları Sözleşmesi ile ilgili bilgiler paylaşılırken Türk Ceza Kanunu’nda kadınlara tanınan yasal hakları da anlattı. Ayrıca etkinlik öncesi Bornova Kent Konseyi üyelerinin hazırladığı resim sergisi de açıldı.

Diyenet İşleri Başkanlığı’nın kızların 9 yaşında evlenmesinin caiz olduğunu açıkladığını söyleyen Avukat Birgül Değirmenci, ülkemizde yaşanan cinsel istismar olaylarına da değinerek “Bazı kişiler ‘Kadınların anneliğini elinden alırsanız kutsal olan hiç birşey kalmaz’ diyor. Bu kadınları sadece annelikle kutsallık mertebesine çıkaran bir anlayış. Fakat biz kutsal değiliz. Bizler bir mal değiliz. Bu toplumda bir kimliğimiz var ve bu unutulmamalı” dedi. Kadın kelimesi üzerinde özellikle duran Avukat Değirmenci, “Eskiden kadın demek untanılacak veya kaba bir şeymiş gibi algılanırdı. Fakat nasıl erkek kelimesi kullanılıyorsa bizler için de kadın kelimesi kullanılmalı. Çünkü bu cinsiyeti belirten bir kelime. Bayan ne demek? Bizler kimseyi baymıyoruz” diye konuştu. Kadınların her alanda söz sahibi, olması gerektiğini de ifade eden Değirmenci,kadınların yıllardır bunun mücadeledini verdiğini ve bunun için bedeller ödediğini de belirtti.

HALİL İBRAHİM DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir