Bismil Belediyesi, Öğrenciler İçin Gezi Düzenledi

Bismil Belediyesi, Bismil Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencilerine yönelik üniversite sınavı öncesi alanlarını tanımak, üniversiteler hakkında bilgi almak için Konya ve Ankara illerine gezi programı düzenledi.

Bismilli öğrenciler, gezi programı kapsamında ülkenin yerli ve milli gücü olan Torku’yu ziyaret etti. Torku’ firmasına ait Çumra Şeker kampüsünü gezen öğrenciler şeker ve çikolata üretimi hakkında yetkililer tarafından bilgilendirildi. Torku ziyaretlerinin ardından Konya bilim merkezi, Mevlana müzesi ve kelebekler vadisini ziyaret eden Öğrenciler Konya programlarını tamamladılar. Gezi programının ikinci ayağı olan Ankara ziyareti kapsamında ise, Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan ve Hempa Çocuk Dernek Başkanı İbrahim Enes Duruay ile buluşarak tecrübelerinden faydalanıp fikir alışverişinde bulundular. Programlarına Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ziyaret ederek bölüm ve üniversite hakkında bilgi aldılar. Daha sonra gezi program dâhilinde 15 Temmuz gecesi saldırıya uğrayan Gölbaşı Özel Harekât Başkanlığını ziyaret eden Öğrenciler ardından Belediyesi´nin ev sahipliğinde mogan gölünde tekne turu yaptılar.

“Belediye Olarak Gezi Programına Önem Veriyoruz”

Gezi programları hakkında açıklama yapan Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, ekonomik anlamda dezavantajlı durumda bulunan gençlere ve çocuklara, hayatın her anında ve alanında fırsat eşitliği sunmak için bu tür programlara önem verdiklerini ifade etti.

Çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşların ilçede yapılan hizmetlerden yararlanmasını sağladıklarını kaydeden Başkan Yüksel, şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımızın, devletimizin ve yerel yönetimlerin sunduğu sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif imkan yatırımlardan azami ölçüde faydalanmalarını sağlamak, kamu idarecilerinin en önemli görevlerinden biridir. Böylesine renkli, kapsamlı ve geniş bir alana yayılan gezilere katılan çocuklarımızın önünde yeni ufuklar açılacağına, önlerindeki uzun yaşamları için güzel bir yol haritası çizeceklerine inanıyorum.” Şeklinde konuştu.

Ak “Öğrencilerimizin Ufkunu Açıyoruz”

Daha sonra öğrenciler Cumhurbaşkanlığı külliyesini ziyaret ederek külliyeyi gezme fırsatı elde ettiler. Programa öğrencilerin isteği üzerine katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin ufkunu genişletmek motivasyonlarını arttırmak amacıyla çeşitli geziler düzenliyoruz. Bu gezilerimizin amacı çocuklarımızın hayal gücünü artırıp vatanımıza, milletimize, devletimize faydalı evlatlar yetiştirmektir. Çocuk bir toplumun geleceğini oluşturan önemli unsurdur. En güzel yatırım insana çocuğa yapılan yatırımdır. Bu günde Bismil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinin katılımı ile yeni bir kazanım daha kazandık. Bu gezinin düzenlenmesi için en büyük desteği Başkanımız Sayın Kerem Süleyman Yüksel’e, öğrencilerimi en iyi şekilde ağırlayıp ufuklarını açan Torku yetkililerine, Sayın vekillerimize, Cumhurbaşkanlığı yetkililerine ve gezi programının oluşturmasında emeği olan öğretmenimiz Serkan Anıl Gök’e çok teşekkür ederim dedi.

Gezide çok keyif aldıklarını belirten Öğrenciler ise, “Gezi programından çok keyif aldıklarını hem eğlendiklerini hem öğrendiklerini dile getirerek. Başta Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Sayın Kerem Süleyman Yüksel ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze Aydın Ak ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz,” dedi.

EBRU BEKEN DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP BAŞKANI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir