Bisikletli hacı adayları Konya’da

 

Makedonyalı Senad İdrisi ve Amir Aslani, ülkelerinden bisikletle hac vazifesini yapmak için çıktıkları yolculukta Konya’ya geldi.

Makedonya’dan yola çıkan İdrisi ve Aslani, Arnavutluk ve Yunanistan’ı geçip Türkiye’ye ulaştı.

Hava sıcaklığının zorlaştırdığı yolculukta gündüz saatlerini istirahatle geçiren ve geceleri yol alan hacı adayları, yaklaşık bin 500 kilometre pedal çevirdi.

Mola verdikleri Konya’da tarihi ve turistik mekanları gezen İdrisi ve Aslani, Hazreti Mevlana’nın türbesini ziyaret etti.

Burada yol hikayesini anlatan 31 yaşındaki İdrisi, bisikletle yola çıkma düşüncesinin 3 yıl öncesine dayandığını söyledi.

Avukatlık yaptığını ve bisiklet tutkunu olduğunu aktaran İdrisi, “Daha sonra ciddiye almaya başladım. Hac vazifesini yerine getirmek için bisikletle yola çıkmayı düşündüm. Arkadaşım Aslani de benimle aynı fikirdeydi. Böylelikle yaklaşık 20 gün önce Makedonya’dan ailelerimizle vedalaşarak yola çıktık.” diye konuştu.

İdrisi, hava durumuna bağlı kalarak günde 150 kilometre yol aldıklarını belirterek, “İlk kez hacı olacağımız için son derece heyecanlıyız. Yolculuğumuz çok iyi geçiyor. Balkanlardan bisikletle hac yolculuğuna çıkanların ilkiyiz. Bisikleti orada çok kullanabileceğimizi düşünmüyorum. Vazifemizi yerine getirip ülkemize dönmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Yolculuklarını sosyal medya üzerinden de paylaştıklarını ve Makedonya halkı başta olmak üzere birçok insanın kendilerini takip ettiğini aktaran İdrisi, ailelerinden de destek gördüklerini belirtti.

İmamlık yapan Amir Aslani ise Konya’da Mevlana Müzesi’nden etkilendiğini kaydederek, kentteki Türk-İslam eserlerinin maneviyatını hissettiğini dile getirdi.

Aslani, Mekke’de Müslümanlar için de dua etmek istediklerini vurguladı.

İki arkadaş, kentte verdikleri molanın ardından Mekke’ye gitmek üzere yola koyuldu.

 
EBRU BEKEN
NOVA MEDYA
GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir