Binlerce Bornovalı kurslardan yararlanıyor

Binlerce Bornovalı kurslardan yararlanıyor

 

Her yıl binlerce kişiye müzikten dansa, resimden heykele kadar bir çok dalda Hobi ve Beceri Edindirme Kursları düzenleyen Bornova Belediyesi’nin Kış dönemi kursları yoğun katılımla devam ediyor. 2200 kursiyerin 21 farklı dalda eğitim gördüğü kurslar ilçenin 7 farklı mahallesinde bulunan merkezlerde veriliyor. Sosyal belediyecilik anlayışı ile vatandaşlarına hizmet veren Bornova Belediyesi’nin kurslarına 7’den 70’e tüm Bornovalılar katılabiliyor.

 

Bornova Belediyesi’nin vatandaşların boş zamanlarını verimli şekilde değerlendirmesi amacıyla açtığı Hobi ve Beceri Edindirme Kursları yoğun ilgi görüyor. Yaz ve Kış olmak üzere 2 dönem halinde gerçekleşen kurslardan başta çocuklar ve gençler olmak üzere kadın-erkek, genç-yaşlı bir çok Bornovalı yararlanıyor.  Kurslara katılmak isteyen vatandaşlar için ilçenin 7 farklı noktasında kursmerkezi bulunuyor. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, Altındağ Atatürk Kültür Merkezi, Çamdibi Şehir Er Adem Bilaloğlu Tesisleri, Naldöken Kültür Merkezi, Pınarbaşı Kültür Merkezi, Cumhuriyet Evi ve Bornova Merkez’de bulunan Kurs Merkezin den kış döneminde 2 bin 200 kişi yararlanıyor.

 

Seramik, piyano, Türk Halk Müziği, resim, santranç, Türk Sanat Müziği, takı tasarım, çocuk korosu, keman, bağlama, halk oyunları, gitar, latin dansları, zumba, bale, el sanatları, klarnet, kanun, darbuka, yan flüt ve fotoğrafçılık branşlarınada 21 farklı dalda açılan kurslardan vatandaşlar ücretsiz olarak yararlanıyor. Kurs dönemi sonunda ise kursiyerler becerilerini ve yapmış oldukları eserleri düzenlenen çeşitli etkinliklerle sergileme fırsatı buluyor.

 

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sosyal belediyecilik anlayışını her zaman ön planda tuttuklarını belirterek, “Tüm Bornovalıların bu kurslardan yararlanmasını istiyoruz. En önemli yatırım insana yapılandır. Bornova Belediyesi olarak her zaman bu anlayışla çalışıyor, hizmetler ve projeler üretiyoruz” dedi.

MUSTAFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BAŞKAN YARDIMCIS

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir