Beyşehir’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü törenleri 1

Beyşehir’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü törenleri

-Beyşehir Belediyesi, anma günü kapsamında düzenlenen 15 Temmuz Şehitler Günü şiir yarışmasında dereceye giren 9 öğrenciyi bisikletle ödüllendirdi.

 

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103.Yıl Dönümü dolayısıyla tören ve çeşitli programlar düzenlendi. Anma günü kapsamında düzenlenen 15 Temmuz Şehitler Günü şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler Beyşehir Belediyesi tarafından bisikletle ödüllendirildi.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Metin Şahin, daire amirleri, şehit yakınları ve gaziler, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Törende, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulleri, Şehit Aileleri, Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilciliği’nin çelenk sunumunu müteakip saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından buradaki tören son buldu. İlçe protokolü, daha sonra Şehitler Anıtı’nı ziyaret ederken, İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu tarafından şehitler için okunan duaya eşlik etti.

BEYŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 15 TEMMUZ ŞİİRİ YARIŞMASI’NDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE BİSİKLET HEDİYESİ

18 Mart Şehitler Günü Anma Töreni ve programı daha sonra Şehit Türkan Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde devam etti. Okulun konferans salonundaki program, İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı. Ardından öğrenciler tarafından hazırlanan program sahnelendi. Çanakkale şehitlerine okunan şiirler, 15 Temmuz şehitleri ile ilgili video sunumu ve ‘Bir destandır Çanakkale’ programının ardından bir gazinin dilinden savaşta yaşananlar canlandırıldı. Tiyatro gösterilerinin ardından 18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında ilçe genelinde düzenlenen 15 Temmuz Şehitler Günü şiirleri yarışmasında dereceye giren  9 öğrenci, Beyşehir Belediyesi tarafından bisikletle ödüllendirildi.

Öğrencilere bisikletlerini İlçe Kaymakamı Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yalçın Urlu ve İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kılıç’la birlikte veren Belediye Başkanı Murat Özaltun burada yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan 60 öğrencinin tamamı ve bu öğrencilerin belirleyeceği bir kişiyi de yanlarında götürmek üzere toplamda 120 kişiye Çanakkale gezisi sözünü verdi. Özaltun, konuşmasında, “Burada teşekkürü hak eden bir kişi var 15 Temmuz şiir yarışmasını düzenleyen sayın kaymakamımız. ‘Ödüller benden’ demiştim kaymakamımıza. Teşekkür ediyorum kendisine ve yarışmaya giren genç kardeşlerimize. Bizler aracıyız, ama esas hakkı verilmesi gereken, teşekkür edilmesi gereken kişiler şu anda Afrin’de kahramanca mücadele eden Türk ordumuz. Çanakkale’de, Malazgirt’te olduğu gibi yine Afrin’de de büyük bir destan yazdılar. Bu anlamda, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Gazilerimize Allah’tan şifalar temenni ediyorum. Bugün yine çok sevinçliyiz. Çünkü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir müjde verdi sabah saatlerinde. Kahraman Ordumuzun Afrin’e girdiğine dair. Madem bugün kahramanlığı konuşuyoruz. Ben de sayın cumhurbaşkanımızın gölgesinde hizmet eden birisi olarak, bu yarışmaya katılan 60 kardeşimizi Çanakkale’ye götürme sözü veriyorum inşallah. Bu 60 kardeşimizin belirleyeceği ikinci bir isim de dahil olmak üzere toplamda 120 kişiye Çanakkale gezisi düzenleyeceğiz.”ifadelerini kullandı.

Program kapsamında, okulda şehitler anısına açılan fotoğraf sergisini de gezen ilçe protokolü ardından Beyşehir Devlet Hastanesi’nde yatarak tedavi gören şehit babası Fehmi Ümitkesmez’i ziyaret ederek, “geçmiş olsun” temennisinde bulundu.

MUSTAFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BASKAN    YARDIMCISI

 

 

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir