Beyşehir Belediye Başkanı Özaltun ve gazilerden Afrin’deki harekat için gönüllü askerlik başvurusu

-Beyşehir Belediye Başkanı Özaltun ve Beyşehirli gazilerden gönüllü askerlik başvurusu

-Başkan Özaltun’la birlikte 6 Güneydoğu gazisi ve bir şehit yakını Beyşehir Askerlik Şubesi’ne verdikleri dilekçe ile gönüllü olarak Suriye’nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak istediklerinin müracaatını yaptı.

 

 

KONYA-Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçede yaşayan Beyşehirli bir grup Güneydoğu gazisi ve bir şehit yakını Suriye’nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak üzere Beyşehir Askerlik Şubesi’ne giderek gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

Başkan Özaltun, Türkiye Harp Malülleri, Şehit Aileleri, Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilcisi Rasık Can ve beraberindeki dernek üyesi 5 Güneydoğu gazisi, 1 şehit yakını ile Beyşehir Askerlik Şubesi Başkanlığı’nı ziyaret etti. Özaltun ve gaziler, Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde gönüllü olarak askerlik yapmak için dilekçelerini Garnizon ve Askerlik Şubesi Başkan Vekili Personel Astsubay Üstçavuş Sinan Eren’e verdi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Harp Malülleri, Şehit Aileleri, Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilcisi Rasık Can’ın beraberindeki bazı Güneydoğu gazileri ve şehit yakınları ile birlikte Afrin’deki operasyona gönüllü asker olarak katılmak istediklerini belirtip kendilerinden bu konuda düşüncesinin sorulması üzerine onları yalnız bırakmamama adına böyle bir müracaatı hep birlikte yapmaya karar verdiklerini belirterek, “Gazilerimize; ‘yalnız gitmeyin, birlikte gidelim, beraber müracaat edelim’ dedim.  Zaten, her zaman için derneğimizin, gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın yanında olmaya özen gösteriyoruz, Beyşehir Belediyesi olarak da onların sürekli yanında ve destekçisi oluyoruz. Bugün de onları yalnız bırakmama adına tıpkı onlar gibi biz de askerlik için hep birlikte müracaatımızı yapmak için buraya geldik. Ben bahriyeli olarak askerlik görevimi yaptım, denizci teğmen olarak askerlikten terhis oldum. Dün, denizde görev yaparken, bugün de karada görev verildiği takdirde, er olarak da görev yapmayı Allah’ım bizlere nasip ederse, bu görev verilirse, biz o görevi Allah’ın izni ile inşallah yapmaya talibiz.Ve gazilerimizin, bizlere böyle bir taleple gelmesi de ayrıca mutlu ve onure etti. 70 yaşındaki dedem de bile bu yaşında askere gitmek istiyorsa, gazilerimiz askere gitmek istiyorsa, biz neden gitmek istemeyelim ki. Mevzu vatan olunca, bize de bu konuda bir görev düşerse her zaman yapmaya hazır olduğumuzu herkes gibi biz de göstermek istiyoruz. Bu harekat sayesinde, inşallah hiçbir PKK’lı, PYD’li DAEŞ’li terörist vatanımıza ve milletimize zarar veremeyecektir. Allah’ım tüm askerlerimizin, kolluk kuvvetlerimizin Afrin’de mücadele eden Mehmetçiğimizin yar ve yardımcısı olsun.”dedi.

Türkiye Harp Malülleri, Şehit Aileleri, Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilcisi Rasık Can ise, “Kahraman Türk ordumuzun Afrin’de yapmış olduğu Zeytin Dalı Operasyonu’na destek amacıyla Türkiye Harp Malülleri, Şehit Aileleri, Gazileri olarak yüce milletimizin, devletimizin, ordumuzun her zaman emrine amadeyiz.”dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’ni bekası ve sonsuza dek varlığını sürdürebilmesi için genç yaşlarda gazilik mertebesine ulaştıklarını vurgulayan Can, “Gaziler olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız, tekrar da göreve hazırız. Görev denince biz de bu, her şeyin üstünde gelir. Yani aile bile arka planda, devlet ön planda gelir.”ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Özaltun ve beraberindeki gazi ve şehit yakınları gönüllü askerlik başvuru dilekçelerini Askerlik Şubesi Başkan Vekili Personel Üstçavuş Sinan Eren’e verdi.

MUSTAFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BASKAN ,YARDIMCISI

 

 

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir