BELEDİYE BAŞKANIMIZ SN. MEHMET YARKA, VALİMİZ SN. ALİ HAMZA PEHLİVAN İLE BİRLİKTE ŞIRNAK İL GENELİNDE BAŞLATILAN “UZAKTAN EĞİTİME DESTEK KAMPANYASININ TANITIM ETKİNLİĞİNE KATILDI

BELEDİYE BAŞKANIMIZ SN. MEHMET YARKA, VALİMİZ SN. ALİ HAMZA PEHLİVAN İLE BİRLİKTE ŞIRNAK İL GENELİNDE BAŞLATILAN “UZAKTAN EĞİTİME DESTEK KAMPANYASININ TANITIM ETKİNLİĞİNE KATILDI

İlimiz merkez şehir terasında düzenlenen etkinliğe, Valimiz Sn. Pehlivan ve Başkanımız Sn. Yarka’nın yanı sıra, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Sn. Tekin Aktemur, Cizre Kaymakamı Sn. Sinan Davutoğlu, İdil Kaymakamı Sn.Refik Özsoy, Silopi Kaymakamı Sn. Can Kazım Kuruca, İl Emniyet Müdürü Sn. Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Sn. Tamer Bilacan, Milli Eğitim Müdürü Sn. Nazan Şener, İl Müftüsü Sn. Ramazan Tolan, STK temsilcileri, iş adamları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“Bir tabletle eğitime vereceğiniz destek, Şırnaklı öğrencilere iyi Gelecek” sloganıyla başlatılan kampanya tanıtımlarının ardından, kamu kurum ve kuruluşlarının, STK temsilcilerinin, hayırsever iş insanlarının ve vatandaşların destekleriyle öğrencilerin eğitimine destek olmak amacıyla tablet bağışı gerçekleştirildi. Kampanyanın tanıtım etkinliğinde başlangıç olarak iki bin tablet bağışına ulaşıldı.

Etkinlikte kampanyaya ilişkin açıklamalarda bulunan Valimiz Sn.Pehlivan; “Öncelikle etkinliği gerçekleştirdiğimiz şehir terasımızın vatandaşlarımıza, Şırnaklı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, Belediye Başkanımızın şahsında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Böyle güzel bir mekânda böylesi güzel bir kampanyayı başlatmış oluyoruz. Bugün itibariyle köylerimiz de dâhil olmak üzere İlimizde 101 bin öğrencimizi, Allah’a şükür, okullarıyla buluşturduk.

Şırnak il genelinde 53 bin öğrencimiz okula gidemeyecek durumda ve muhtemelen bu durum bir süre daha devam edecek. Bize düşen okula gidemeyen öğrencilerimizin de yanında olmaktır. Biz bugün başlatacağımız kampanyayla bir nebze olsun ailelerin ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını gidermiş olacağız. Bir tabletle onların uzaktan eğitime erişebilmelerini sağlamış olacağız ”dedi.

Kampanyaya Belediye adına 100 tablet bağışı ile katıldığını ifade eden Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Yarka, ihtiyacı olan öğrencilerimizi tabletle buluşturacak olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, kampanyayı destekleyen herkese teşekkür etti.

Şırnak Belediyesi

EBRU BEKEN DİNÇEL

Nova Medya Grup Başkanı

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir