Başkan Şahin Samsun İçin Turizm Elçileri Ekibi Kuruyor

Hazırlanacak profesyonel reklam filmleri, broşürler, tanıtım kitapları ve tanıtım kampanyaları ile tüm dünya ülkelerinde Samsun tanıtılacak. Bacasız sanayi olan turizmin imkânları Samsun’a da taşınacak.

BAŞKAN ŞAHİN:  “EĞİTİM HAYATINI SAMSUN’DA PLANLAYAN GENÇLERİMİZE HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Ön görüşmesi yapılan ve görüşmeler sonunda 19 Mayıs Üniversitesi ile imzalanacak protokolün ardından yabancı dil eğitimi gören son sınıf öğrencileri arasından 30 kişilik bir ekip kurulacak. Bu şekilde öğrenciler hem Büyükşehir Belediyesi Turizm Elçisi olmaya hak kazanacak hem öğrencileri iş sahibi olma fırsatını kazanacak hem de Samsun Uluslararası arenada kendini tanıtma şansı kazanacak.

DÜNYADA TURİZMDE 2.5 TRİLYON DOLAR HARCANIYOR

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Samsunumuz 17 ilçesi ile beraber Termal, Sağlık, Kış, Kongre, yaz, doğa ve tarih turizmi anlamında bir cazibe merkezidir. Bu yönleriyle Turizm alanında çok büyük bir çeşitliliğe sahiptir. Her yıl dünyada yaklaşık olarak 1,5 milyar insan turizm faaliyeti yapmakta ve 2,5 trilyon dolar harcamaktadırlar. Bu devasa bir ekonomik faaliyettir. Hem ülkemiz hem de Samsunumuzun bu ekonomik faaliyetten daha çok pay alması gerekmektedir. Turizm Şehri hedefimize yönelik çalışmalarımız ile Samsunumuz bu bacasız sanayiden çok daha fazla yararlanacaktır. Samsunumuzun turizm şehri oluşumu ile daha çok yatırım ve istihdam sağlanacaktır. Belediyemiz bünyesinde yer alan Kültür Turizm şirketimiz bu konuda öncülük yapacak. Şehrimize gelecek turistlerin, Türk milletinin en büyük özelliklerinden olan misafirperverlik duygusunu daha da yakından yaşamasını sağlayacağız. Turizm şirketimiz Samsunumuz için öncülük edecek. Turizmden gelen geliri yine turizm adına yatırımda kullanılacağız. Turizm potansiyelimizi canlandırmak adına her türlü adımı atacağız. Hem Samsun hem ülkemiz kazanacak.”

 

 

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir