Başkan Karaosmanoğlu, Cami Dernek başkanlarıyla buluştu

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Cami Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği buluşmaya katıldı. Antikkapı Retsurant’ta yapılan buluşmada bir konuşma gerçekleştiren Karaosmanoğlu, “Bizler aynı coğrafya içinde farklı görevleri ortak duygular ve kentlilik bilinciyle üstlenmiş kişileriz. Hepimizin ortak derdi, gayesi Kocaeli ve kent insanı adına yararlı işler yapabilmek ve faydalı olabilmektir. Bu noktada herkesin üzerine düşen görevi layıkıyla yaptığı kanaatindeyim. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” dedi.

“BİR HARCINI BİLE BİRLİKTE KARABİLDİYSEK NE MUTLU BİZE”
“Bizim için camilerimiz ve cami derneklerimiz çok kıymetli” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Çünkü camiler, İslâm ülkelerinin aidiyet sembolüdür. Hoşgörünün ikram edildiği manevi evlerimizdir. Allah’ın rızasını almak, onun farzlarını yerine getirmek, dinimizin temel kurumlarını çalıştırmak, eğitimini öğretimini yaymak camilerin yaygınlaştırılmasıyla mümkün olur” ifadelerini sarf etti. Kocaeli’de camilerin yapılmasına dönük katkı verdiklerini de dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Peygamber Efendimiz; kim dünyada bir mescit yaparsa, Allah O’na Cennet’te bir ev yapar, buyurarak cami inşa etmenin ve onarmanın önemini müjdelemişlerdir. Cami yapmak ya da yaptırmak mukaddes ve çok hayırlı bir görevdir. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar hep yanınızda olduk, olmaya da devam ediyoruz. Cami inşaatımızın bir harcını bile birlikte karabildiysek ne mutlu bize” ifadelerini sarf etti.

“BU NEDENLE CAMİLERİMİZ BİZLERİN ORTAK EVİDİR” 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak ve Kocaeli Cami Dernekleri Federasyonu Başkanı Yüksel Özdemir’in de yer aldığı programda, “Elhamdülillah Müslüman doğduk, müslüman öleceğiz. Ebedi dünyamıza bir camiden uğurlanacağız. Bu nedenle camilerimiz bizlerin ortak evidir. Yurdumuzun bize vatan olmasının en bariz göstergelerinden birisi, kentlerin siluetinde görülen minareler ile o minarelerden günde beş defa yükselen mübarek ezan sesidir. Camilerimiz manevi huzur ve gönül iklimini asırlarca cemaatine sunan yegâne meskenlerdir. Rabbim bizlerin, “Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan ve zekâtı içinden gelerek veren dahası Allah’tan başka hiç kimseden korkmayan kişiler ziyaret edip onarabilirler” ayetine nail olmayı nasip etsin” şeklinde konuştu.

“SOSYAL DONATILARI PIRIL PIRIL TUTMAK GÖREVLERİDİR”
Sosyal hayata önem veren bir anlayışla halkımıza hizmet eden camilerini tebrik ettiğini belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Derneklerimiz camilerimizin içi ve tuvaletlerin temizliği başta olmak üzere her alanda en güzel olmaktadır. Temizlik imandandır. Cami derneklerimizin camilerimizin sosyal donatıları pırıl pırıl tutmak görevleridir” hatırlatmasını yaptı. Şuurlu bir cami cemaatinin olmasının yanı sıra ilim irfan yuvası olmasını da arzu ediyoruz. Dernek yöneticileri bu anlamda örnek olmalıdır. Sizlerin elinizden geleni yapmanızı istiyorum. İmamlarımız da bu konuda dertli olmalıdır. İmamlarımız mahallerinde Kuran-ı Kerimi bilmeyen çocuğumuz, gencimiz ve insanımız kalmayacak diyecek. Hep birlikte bu konuda çalışmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. Başkan Karaosmanoğlu, Cami derneklerinin hizmetlerinden dolayı başkan ve yönetimlerine kendilerine teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. Karaosmanoğlu’na günün anlam ve önemi içeren bir hediye de takdim edildi.

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir