BAŞKAN ÇELİKCAN ‘İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ TÜM DÜNYANIN SORUNU’

Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Yardım Aracı kapsamında finanse edilen, TC. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yönetilen, Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamındaki proje “Yüreğir Belediyesi” tarafından yürütülüyor.

İklim değişikliğinin kuraklık, kıtlık, göç gibi etkileri de göz önüne alındığında sorunun yalnızca çevre sorunu olmadığı, aynı zamanda ekonomik, yerel, ulusal ve uluslararası işbirliğini gerektiren önemli sorun olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan herkesin bu konuda bilinçli olması gerektiğini söyledi. Bu kapsamda Yüreğir Belediyesi tarafından “Yüreğir İlçesi İklim Değişikline Hazırlanıyor” isimli Avrupa Birliği projesi yürütüldüğünü belirtti.

Proje ile Yüreğir halkının bilinçlenmesi amacıyla toplantılar düzenlendiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ”Proje kapsamında Yüreğir Belediyesi, belediye paydaşları ve ilçe halkımızın iklim değişikliğine karşı kapasitelerinin güçlendirilmesi için kültürevlerinde halkımıza yönelik iklim değişikliğinin hayatımıza olan etkileri konusunda seminerler yoluyla bilgi aktarılıyor. Bu yolla halkımızın çevre ve iklim değişikliğinin etkileri konusunda farkındalığının artırılması amaçlanmaktadır.

Bugünkü ve gelecek nesillerin varlıklarını sürdürebilmeleri için iklimin korunmasının ne kadar önemli olduğu göz önüne alınırsa, iklim değişikliği ile ilgili gerekli önlemlerin öncelikli olarak alınmasının çok önemli olduğu görülmektedir. Günümüzde en büyük küresel sorunlardan biri olarak karşımıza çıkan küresel ısınma ve iklim değişikliği, küresel çözüm arayışları ile birlikte acil önlemler almayı gerektirmektedir. Bu kapsamda Yüreğir Belediyesi tarafından “Yüreğir İlçesi İklim Değişikline Hazırlanıyor” isimli Avrupa Birliği projesi yürütülmektedir.

Proje kapsamında Yüreğir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezine kurulan güneş enerjisi panelleri yardımıyla merkezin elektrik ihtiyacının bir kısmı bu panellerden elde edilen enerji ile karşılanmaktadır.Bu proje örnek bir proje olup yaygınlaşması için halkımızı bilinçlendiriyoruz.” şeklinde konuştu.

EBRU BEKEN

NOVA  MEDYA

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir