BAŞKAN ÇALIŞKAN’IN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında: “Mevlid Kandili; peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır” dedi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 29 Kasım gecesinin, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (S.A.V.)’in dünyaya teşrif edişinin 1446. yıldönümü olduğunu belirten Başkan Çalışkan: “Bu vesileyle bütün İslam âleminin ve vatandaşlarımızın Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tıpkı Peygamber Efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini ve geleceğimizi aydınlatmasını diliyorum” dedi.

Başkan Çalışkan, mesajında şunları kaydetti:

“Barış dini İslam’ı müjdeleyen sevgili Peygamberimiz; insanların en hayırlısıydı, herkesin güvendiği Muhammed-ül Emin’di, Allah’ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi, güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. Onun yaşayışı, onun hadis-i şerifleri, onun sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır. Bu bakımdan Mevlid Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. Bu düşüncelerle, bir kez daha tüm İslam âleminin ve vatandaşlarımızın Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Sultan AVCI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir