Başkan Akyürek: Konya Anadolu’nun Lokomotif Şehridir

  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TVNET canlı yayın programına katılarak Konya’yı ve yatırımları anlattı. Konya’nın Anadolu’nun parlayan yıldızı ve lokomotif bir şehri olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, 2020 Dünya Kitap Başkentliği adaylık sürecini de değerlendirdi. Başkan Akyürek, Konya’nın kitapla anılmasının büyük bir itibar ve şeref olduğunun altını çizdi. Programda gençlerle buluşan Yeni Şafak Gazetesi ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, “Türkiye için Afrin operasyonu başlangıçtır. Münbiç’in sorun olacağını düşünmüyorum ama Fırat’ın doğusunda kıyamet kopacaktır. Türkiye asla tereddüt etmeyecektir” dedi.

 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik ile Yeni Şafak ve TVNet Genel Yayın Yönetmeni İbrahim karagül tarafından gerçekleştirilen Sosyal Yorum programına katıldı.Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve TVNet ile Yeni Şafak Gazetesi sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan programda konuşan Başkan Tahir Akyürek, vatanı için mücadele edenken şehit olan tüm askerlere Allah’tan rahmet diledi.

Programda, Konya’nın 2020 Dünya Kitap Başkentliği için adaylığını değerlendiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kitapla anılmanın büyük bir itibar ve şeref olduğunun altını çizdi. Konya’nın geçmişte çok önemli bir ilim merkezi konumunda olduğunu anlatan Başkan Akyürek, “Konya, hem siyasi hem de idari merkez olmasının yanında ticaret, eğitim ve sosyal hayatın da merkezi konumundaydı. Günümüzde de Konya’nın bu yapısı canlanıyor. Konya’da 140 binden fazla üniversite öğrencisi var. 5’inci üniversitemiz kuruluş aşamasında. Aynı zamanda Kültür Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler açısından en çok ziyaret edilen ve en çok okuyucusu olan şehir Konya. Bizler de belediye olarak bu yapıya katkı yapmaya çalışıyoruz. Ülkemizin UNESCO nezdinde 2020 Dünya Kitap Başkenti adayı Konya oldu. İnşallah bunu başaracağımızı, Dünya Kitap Başkenti olarak Konya’nın eğitim hayatına, Konya’nın eğitim şehri olmasına yeni bir katkı olacağını düşünüyoruz. Ülkemiz adına da güzel bir gelişme” dedi.

KONYA ANADOLU’NUN PARLAYAN YILDIZI VE LOKOMOTİF ŞEHRİ

Programda Konya’ya kazandırılan büyük yatırımları da anlatarak Konya’nın çok önemli bir merkez olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, “Çok önemli bir merkez olarak Anadolu’nun parlayan yıldızı ve lokomotif şehri olarak özel bir sorumluluğumuz olduğunun farkında bir şekilde çalışıyoruz. Türkiye’de ilk hızlı tren şehri Konya ve Ankara oldu. Sonra Eskişehir ve İstanbul ilave oldu. Dünya hızlı tren şehirleri var. Onlardan birisi şimdi Konyamız. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuda da şükran borçluyuz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İLE ARAP-İSLAM DÜNYASI ARASINA BİR TAMPON BÖLGE KURMAK İSTEDİLER

Programda öğrencilerin sorularını cevaplayan Yeni Şafak Gazetesi ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, “Türkiye’nin Arap-İslam dünyasıyla arasına bir tampon bölge kuruyorlardı. Coğrafya ile irtibatımızı kapatmaya çalışıyorlardı. Bunun en önemli nedeni, bölgede bir sürü devlet var ve Avrupa Birliği benzeri yapılar inşa edilebilir. Bu bölgede parçalamaya yönelik girişimler, bölgesel bir dayanışma ile sabote edilebilir. Bu yüzden Türkiye’nin bölgeyle irtibatını kesmek istediler. Akdeniz’den başladılar ve İran’a kadar bir tampon bölge oluşturdular” diye konuştu.

AFRİN OPERASYONU BİR BAŞLANGIÇTIR

“Türkiye için Afrin operasyonu başlangıçtır” diye İbrahim Karagül, Türkiye’nin Kandil’e kadar gitmek zorunda olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Biz bu kuşağı ortadan kaldırmak zorundayız. Coğrafyada yalnızlaştırıldığımız zaman zayıflarız ve bizi çökertirler. Afrin operasyonuyla Türkiye, Akdeniz koridorunu kapatmış oldu ama koridorun diğer kısmı orada aynen duruyor. Münbiç’in sorun olacağını düşünmüyorum ama Fırat’ın doğusunda kıyamet kopacaktır. Türkiye asla tereddüt etmeyecektir.”

İbrahim Karagül bu programının yanı sıra Konya Kitap Günleri kapsamında 2019’a Giderken Türkiye’nin Yol Haritası adlı söyleşi programında da okurlarıyla bir araya gelerek Türkiye, bölge ve dünyada meydana gelen gelişmeleri değerlendirdi.

MUSTAFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BAŞKAN YARDIMCIS

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir