basinyayin@onikisubat.bel.tr Onikişubat Belediyesi, Gençliği Vehbi Vakkasoğlu ile Buluşturdu

Onikişubat Belediyesi, Gençliği Vehbi Vakkasoğlu İle Buluşturdu

Onikişubat Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu “Okur-Yazar Buluşması” programı kapsamında Eğitimci- Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Altınşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ile Tekir Çok Programlı Anadolu Lisesi ve 12 Şubat Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluştu.

Eğitimci – Yazar Vehbi Vakkasoğlu, İstiklâl Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u Onikişubat’ta anlattı. ‘Akif Dede’ isimli kitabından hareketle milli şair Akif’i anlatan Vakkasoğlu’nu öğrenciler can kulağıyla dinledi.

Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, “Ahlak ve karakterin zirvesi” olarak tanımladığı konferansında öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, özetle şunları aktardı:

Ben şairimize Akif veya Akif Bey diyemiyorum. Akif Dede demeyi tercih ediyorum. O, bizim dedemizdir. Akif Dede, anılmaya ihtiyacı olan bir insan değildir. Ahlak ve karakter bakımından zirvede yaşamış örnek bir insan olarak yaşadı ve gitti. Öbür tarafta mükafatını elbette görüyordur. Ancak bizim O’nu anlamaya ve kendimize örnek almaya ihtiyacımız var. Gençlere sesleniyorum: Akif Dedeyi örnek alsanız, dedelerinizi üçleseniz yolunuz aydınlık olacaktır.
“Mehmet Akif örnektir. Örneksiz eğitim olmaz. Örnek alacağınız bir büyüğünüz olmalı yoksa boşlukta kalırsınız. Örnek alacağınız kişilerden biri de Mehmet Âkif’tir. Adam gibi adamdır, yalansız, haramsız bir hayatın sahibidir. Ahlâk ve karakter abidesidir. Şairin, adamın hasıdır, iyi bir Müslüman’ın zirvesidir. O’nu ne kadar tanıyor, ne kadar örnek alıyoruz? O’nun yüreği bize lâzım. O sizin de manevi dedeniz.

Emin olun aradığınız tüm güzellikleri Akif Dede’nin gönlünde bulacaksınız. O’nun ruhunu sıksanız, bugün çok ihtiyacımız olan doğruluk ve dürüstlük damlar. Bir daha sıksanız, ikinci bir damla haline getirseniz dostluk damlar. Akif Dede dedemiz olsun, örneğimiz olsun, gönüllerimiz dostluk duygusuyla tanış olsun. Doğruluk ve dürüstlükle, sadakatle tanış olsun. Dost olacağız, iman kardeşi olmanın bilinci içerisinde birbirimizi seveceğiz, birbirimize yardım edeceğiz, aramızdan o zaman şeytan geçemeyecek.

Akif Dede’nin yüreğini sıksak bu defa da, söz bir Allah bir diyen toplumun temsilcisi damlar. Adamda yalan yok, her şey hakikat, her şey doğru, söz verdi mi tamam. Ne imza, ne çek, ne senet, ne noter. Hiçbir şeye gerek yoktu. Akif Dede diyor ki, ben size bir söz verdim mi, söz verdiğim yere de gelemedim mi, siz gelin benim cenazemi kaldırın. Bilin ki ölmüşüm. Bir diğer özelliği de zamanı iyi kullanmaktı. Akif olmak için zamanı boşa geçirmemek lazım. Bir insanın boş zamanları varsa, boş kafası da vardır. En hızlı geçen şey ömürdür. O zaman, bu zamanı boşuna geçirmeye kimin hakkı var. Zamanı iyi değerlendireceksiniz. Çalışarak, okuyarak, güzelliklerle dolduracaksınız.

Akif Dede diyor ki; bir insan bu hayatta başarılı ve mutlu olabilmek için iki şeyi bilmeli; haddini ve hesabını… İnşallah haddini ve hesabını bilen yeni Akifler olacaksınız” sözleriyle gençlere örnek olacak nitelikte açıklamalarda bulundu.

HALİL İBRAHİM DİNCEL

NOVA MEDYA GRUP

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir