BARO’DAN DOLMUŞTA ÖLDÜRESİYE DÖVÜLEN ENGELLİ GENÇ AGİT ACUN’A GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ BAŞKANI AV. VELİ KÜÇÜK; “BU VAHŞİ OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ”

BARO’DAN DOLMUŞTA ÖLDÜRESİYE DÖVÜLEN ENGELLİ GENÇ AGİT ACUN’A GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

BAŞKANI AV. VELİ KÜÇÜK;
“BU VAHŞİ OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ”

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük ve Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş ile birlikte Adana’da 10 Ocak 2018 Çarşamba günü bindiği minübüste saldırıya uğrayan işitme engelli genç Agit Acun’u ve ailesini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Seyhan ilçesi, Eminağa Caddesi üzerindeki ailenin evine gelen Baro Başkanı Av. Veli Küçük, burada aile üyelerine yaşanan olaydan duyduğu büyük üzüntüyü ifade etti. Anne, baba ve kardeşleriyle görüşen Av. Küçük, “Baro olarak bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve Toplumsal Olaylara Müdahil Avukatlar Kurulumuzla davayı takip ederek ve hukuksal yardımda bulunarak bu vahşi olayın sonuna kadar peşini bırakmayacağız” dedi.

Bir kot fabrikasında işçi olarak çalıştığını belirten Ağit Acun, iş çıkışı evine gitmek için dolmuşa bindiğini, dolmuştayken bir kişinin sırtına dokunduğunu ve seslendiğini, kendisinin işitme engelli olduğunu el hareketi ile anlattığını, yanına gelen şahsın el hareketi yaptığını dana sonra yumruk attığını, toplam 5 kişi olduklarını ancak 3 kişinin kendisine saldırdığını söyledi.

Acun, minibüsün güvenlik kamerası tarafından görüntülenen olayın ardından kendisini darp edenlerden şikayetçi oldu.

Minibüsün şoförü Gökhan Ç.’nin ise aracında yolcuların yüksek sesle konuştuklarını ve küfürleşmeye başladıklarını, sonradan işitme engelli olduğunu öğrendiği şahsın arkada bulunan yolcular tarafından darp edildiğini, darp eden şahısların araçtan indiğini kendisinin de minibüsle birlikte polis merkezine gittiğini anlattığı öğrenildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri olaya adı karışan 4 kişiyi gözaltına aldı.

TUTUKLANDILAR

Adana’da işitme engelli Agit Acun’u, bindiği minibüste döven üniversite öğrencileri Ahmet G., Çağrı Can Ç., İsmail K. ve Ahmet B., ‘birden fazla kişiyle vücutta kırık oluşturacak şekilde kasten yaralama’ suçlamasıyla sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HALIL İBRAHIM DINCEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETIM KURULU BASKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir