BAĞLAR’DA SOSYAL MESAFELİ CUMA NAMAZI

400 bin nufüsü ile 36 il’den büyük olan Diyarbakır’ın  merkez Bağlar ilçesinde 28 farklı nokta ve parkta kılınan Cuma namazı için Bağlar Belediyesi sosyal mesafe ve temizlik önlemlerini alarak vatandaşlara ücretsiz maske dağıttı. Nevruz Parkı’nda vatandaşlarla birlikte Cuma namazını kılan Başkan Beyoğlu,”Vatandaşlarımızın sağlığını her şeyden daha önemli görerek tüm önlemleri aldık. Milletimizi yeniden Cuma namazında buluşturan rabbimize hamd ediyoruz.” dedi.

Açık Alan Ve Parklarda Tarihi Cuma Namazı Görüntüleri

Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemler nedeniyle  Mart ayından bu yana camilerde kılınmayan Cuma namazı uzun bir aradan sonra tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da da belirlenen noktalarda eda edildi.

Geçtiğimiz günlerde camilerin iç ve dış taraflarını dezenfke ederek temizleyen Bağlar Belediyesi, bu kez hummalı bir çalışma ile namazın kılındığı 28 farklı nokta ve parkı namaz için hazır hale getirdi. Temizlik çalışması yapılan alanlarda sosyal mesafeye uygun bölgeler oluşturuldu. Namaz kılmaya gelen vatandaşlara gerekli uyarılar yapılarak ücretsiz maske dağıtıldı. Sabah saatlerinde başlayan tedbirler ve hizmetler,namaz sonrasına kadar devam etti.

Vatandaşlar,park ve açık alanların yanı sıra Bağlar Belediyesi binalarına ait açık yeşil alanlarda da Cuma namazı kıldı.

Belediye Vatandaşlar İçin Seferber Oldu,Başkan Beyoğlu Parkta Namaz Kıldı

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Cuma namazını kentin en büyük parkı ve halka açık sosyal alanı olan Nevruz Parkı’nda vatandaşlarla birlikte eda etti. Namazdan önce vatandaşlarla sohbet eden Başkan Beyoğlu, vatandaşların sağlıklı ortamda ibadet etmesi için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. Hayatın tedbirler ışığında normale dönmeye başladığını belirten Beyoğlu,”Türkiyemiz sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde kararlı,güçlü ve başarılı şekilde mücadele vererek dünyayı kasıp kavuran salgına karşı bugün tüm dünyada örnek gösteriliyor. Hükümetimiz, tedbirleri ödün vermeden ve yeni kararlar alarak devam ettirirken,bir yandan da hayatı normalleştirmeye yönelik adımlar atılıyor. Milletimiz hasret kaldığı Cuma namazına kavuştu. Bundan dolayı hepimiz çok mutluyuz. Belediye olarak gerekli tüm önlemleri alarak vatandaşlarımızın sağlıklı koşullarda ibadetlerini yerine getirmelerine yardımcı olduk.” diye konuştu.

Ebru BEKEN DİNÇEL

Nova Medya Grup Başkanı

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir