Avrupa ile iç içe olan dinamik bir şehiriz

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger başkanlığında Ankara’daki AB ülkelerinin büyükelçilerini ağırlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “AB’ye entegre olabilmiş bütün dinamikleri ile her türlü ihtiyacın karşılandığı bir şehirdeyiz. Avrupa ile iç içe olan dinamik bir şehiriz” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger başkanlığında, Ankara’daki AB ülkelerinin büyükelçileri ve eşleriyle diplomatik misyon temsilcilerinden oluşan heyeti kabul etti. AB Delegasyonu Başkanı Berger misafirperverliklerinden dolayı Başkan Osman Zolan’a teşekkür ederek, Denizli ziyaretinin verimli geçmesini diledi. Heyete Denizli’nin sosyal, kültürel, tarım, turizm ve ekonomik yönlerini ayrıntılarıyla anlatan Başkan Osman Zolan, “Denizli, tükettiğinden fazlasını üreten bir şehir. Sanayi şehri olduğumuz kadar turizm kentiyiz. Pamukkale, ön plana çıkan en büyük değerimiz. Dünyada eşi benzeri olmayan bir yer” dedi. Denizli’de 19 antik kent bulunduğunu anlatan Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: “Kültürel miras anlamında binlerce yıl önce yapılmış olan şehirlerimiz var. İnanç turizmi anlamında da oldukça zengin bir coğrafyaya sahibiz. 2 bin yıl önce bu topraklarda yapılan sağlık turizminde şu anda yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Yayla turizmi, yamaç paraşütü gibi turizm kollarımız da mevcut.”

“Avrupa ile yoğun ilişki içerisindeyiz”

Denizli’nin aynı zamanda tarım şehri olduğunu ifade eden Başkan Osman Zolan, “Tropikal bitkiler dışında her türlü ürün Denizli’de yetişiyor. Türkiye üretiminde ilk üçte yer alan birçok ürünümüz var. Belediyecilik anlamında da altyapımızı tamamlamış bir şehiriz. Kişi başına 14 metrekare yeşil alana sahibiz. Sportif faaliyetler anlamında da vatandaşlarımıza birçok imkan sunuyoruz” diye konuştu. Denizli’nin birçok imkanı içinde barındıran, belirli bir noktaya gelmiş güzel bir şehir olduğuna dikkati çeken Başkan Osman Zolan, “Avrupa ile yoğun ilişki içerisindeyiz. Hem ticaret hem de turizm anlamında iç içe geçmiş durumdayız. AB’ye entegre olabilmiş bütün dinamikleri ile her türlü ihtiyacın karşılandığı bir şehirdeyiz. Avrupa ile iç içe olan dinamik bir şehiriz” dedi.

Horoz hatırası

Ziyaretin ardından Başkan Osman Zolan, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ve beraberindekiler, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda bulunan cam horoz heykelini inceledi. Türkiye’nin en büyük cam horoz heykelini misafirlere anlatan Başkan Osman Zolan, daha sonra birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir