ASKON’DAN GELENEKSEL İFTAR ÇADIRI

Ramazan ayına sayılı günler kala iftar sofraları için vatandaş hazırlıklar yapmaya başladı. Adana’da geçtiğimiz yıllarda çeşitli bölgelerde iftar çadırları kurulmuştu. Bu çadırlardan birini de ASKON Adana Şubesi üyesi iş adamları kurmuştu. ASKON Adana şubesi geleneksel hale getirdiği iftar çadırını bu yıl da kuracağını açıkladı. ASKON Adana Şubesi Başkan Vekili ve Teşkilatlanma Komisyon Başkanı İmam Gazali Hıradağı yaptığı açıklamada Geleneksel hale gelen iftar çadırının bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi 30.000 kişiye hizmet edeceğini açıkladı. Herkesin Ramazan ayını tebrik eden Hıradağı, bu yıl günde bin kişiye iftar çadırında yemek dağıtılacağını söyledi. Hıradağı açıklamasında şunları söyledi: “Ramazan ayı rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayıdır. Bu mübarek ayın yaklaşması hepimizi heyecanlandırmaktadır. Günahlarımızdan arınmak için bir vesile olan bu ayda hep birlikte aynı sofralarda iftarlarımızı açmak, bir ve beraber olmak istiyoruz. Bu vesileyle Hastaneler kavşağında ASKON İftar Çadırımız, civarda bulunan hasta yakınlarına ve bölgedeki insanımıza günlük bin kişi kapasiteli olmak üzere hizmet verecektir. Biz bu Ramazan’da toplam 30.000 kişiye iftarlık dağıtmayı hedefliyoruz. Herkesin bu sofralarda bizlerle beraber olması son derece mutluluk verici… Kardeşlerimizle yan yana bu sofralarda birlikte olmak, oruçlarımızı beraber açmak bizleri Mekke’de, Medine’de ibadet ediyormuşçasına sevindirecektir kuşkusuz.”

ASKON Adana Şube Başkan Vekili İmam Gazali Hıradağı sözlerini şöyle sürdürdü: “Üyelerimize ben teşekkür etmek istiyorum. İş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Bu güzel birlikteliği sağlamaya katkıda bulundukları için. Allah’ın (cc) tüm inananları bağışlamasını ve bu ay hürmetine bizleri cennetine ulaştıracak vesilelere sevk etmesini diliyorum. Tüm halkımızın Ramazan ayını tebrik ediyorum.”

 

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir