ASKON ADANA ŞUBE BAŞKANI RECEP ÇALIŞKAN, KADİR GECESİ DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYIMLADI.

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Kadir gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Recep Çalışkan şunları kaydetti: “

Kadir Gecesi bin aydan daha daha hayırlı olduğunu bildiğimiz mübarek bir gecedir. Bu gecede Rahmeti sonsuz olan Rabb’imiz, tükenmez hazinesinin kapılarını ardına kadar açıyor. 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın içerisinde bulunan Sultanlar Zirvesi Kadir Gecesi, Peygamberimiz Hz. Muhammed aleyhisselamın ümmetine mahsus bir gecedir. Çünkü Kadir Gecesi, Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başladığı gecedir. Bu gecenin kıymetini bilmek ve mümkün olduğunca ibadetlerle geçirmek gerekir. Rabb’imiz Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurmaktadır:

Bismillâhirrahmânirrahîm.

“1. Biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik.

2. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin?

3. Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.

4. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar.

5. O gece, esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar.”

Böylesine açık ifadelerle ne kadar mübarek bir gece olduğu bildirilen bu gecede melekler ve Cebrail iniyor, fecrin doğuşuna kadar esenlik ile dolu oluyor dünya! O geceyi kutlu bir gece yapan pek çok mana içeriyor. Kur’an ayı olan Ramazan ayının en güzel gecesi belki de Kadir Gecesi! Bu gece vesilesiyle tüm İslam aleminin kurtuluşuna dua etmek, yeniden Müslümanların dünya üzerinde hakim olmasını dilemek geliyor içimizden… Kuşkusuz Rabb’imiz duaları işitendir. Bu niyazlarla tüm kardeşlerimizin Kadir Gecesini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

 

EBRU BEKEN

NOVA  MEDYA

GRUP BAŞKANI

 

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir