Amacımız, Akademik Bilgide Daha İleride Bir ÇOMÜ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü ve Proje Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen bölüm başkanları toplantısının üçüncüsü yapıldı.

Ziraat Fakültesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesi bölüm başkanları ile Senato toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Ali Şahin Örnek katıldı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, “Geçmişin sıkıntılarını geride bıraktıktan sonra üniversitemizin geldiği noktada, akademik anlamda daha fazla çalışabileceğimiz ve daha ileriye gidebileceğimiz bir ortam oluştu” diyerek yaptığı konuşmada şunlara aktardı:

Herkesin Taşın Altına Elini Koymasıyla Yepyeni Bir Noktaya Geldik

“Son 3 yılda, maalesef bizim dönemimizde en önemli gündemimiz üniversitemizin huzur ortamını sağlamaya yönelik çalışmalar yapmaktı. Çok fedakârlık gerektiren ve zor olan bu süreçten, herkesin taşın altına elini koymasıyla yepyeni bir noktaya geldik. Artık bu geldiğimiz noktada biz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini daha üst sıralara nasıl çıkarabiliriz konusunda çalışıyoruz ve bunu her fakültemiz, enstitümüz, yüksekokulumuz ve meslek yüksekokulumuz düzeyinde düşünüyoruz.

ÇOMÜ’nün Alt Yapısı Daha Önceki Herhangi Bir Üç Yılla Karşılaştırılamayacak Kadar Gelişti

Bu üniversitenin alt yapısı daha önceki herhangi bir üç yılla karşılaştırılamayacak kadar gelişti. Yenice’den Bayramiç’e, Gökçeada’ya, Terzioğlu Yerleşkesinden, Anafartalar Yerleşkesi’ne birçok alanda yenileme çalışmaları yapıyoruz. Devasa bir hastane projesini tamamladık. Çok bilinmeyen ama bütün unsurlarıyla devasa bir Teknopark Yerleşkesi oluşuyor. Tüm bu çalışmaları yapıyoruz ama aynı zamanda alt yapının her şey olmadığının ve alt yapının asıl üretken işler için kullanılması gerektiğinin farkındayız.

ÇOMÜ’de Akademik Kriterler Yükseldi

Bu noktada gündemimiz Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin akademik çalışmaları nasıl arttırılabilir. Bu konuda attığımız önemli bir adım var, akademik personel atama ve yükseltilme kriterlerini yükselttik. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yeni kriterler uygulanmaya başlanacak. Bundan sonra hocalarımızdan daha fazla gayret bekliyoruz. Üniversitemizde çalışmak isteyenler kendilerini biraz daha geliştirip öyle gelmek zorundalar.

Bölüm Başkanları Akademide Merkezi Bir Role Sahip

Bu toplantıda dekanların, müdürlerin ve bölüm başkanlarının bulunmasının asıl sebebi şu: ben, akademide bölüm başkanlarının merkezi bir role sahip olduğunu düşünüyorum. 2547 sayılı kanun da zaten akademik işlerde bölüm başkanını asıl muhatap kılıyor. Bölüm başkanlarından beklentimiz; merkezi bir role sahip olduklarını ve akademik işlerde asıl muhatap olduklarını bilip bunu birinci gündem maddeleri olarak kabul etmeleri ve bu doğrultuda bölümdeki hocaların akademik çalışmalarını takip ederek, birlikte çalışabilecekleri ya da fikir alışverişinde bulunabilecekleri ortamları hazırlamaları.

Rektör Acer’in konuşmasının ardından söz alan Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Ali Şahin Örnek, Proje Koordinasyon Merkezi’nin patent, marka, faydalı model, fikir geliştirme gibi konular hakkında her türlü bilgiyi paylaşmaya ve katkı sunmaya hazır olduğunu ifade etti. Doç. Dr. Örnek, 1 yıl içerisinde 20’nin üzerinde başvuru ile ilerleme kaydettiklerini söyleyerek: “Ümit ediyoruz ki kısa süre içerisinde bu başvurular ticarileşmiş olarak hem üniversitemize hem de ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak” dedi.

Konuşmaların ardından Proje Koordinasyon Merkezi tarafından gerçekleştirilen sunumda ise ÇOMÜ’nün ulusal ve uluslararası projeler bakımından hangi durumda olduğuna ilişkin sayısal bilgilere yer verilirken, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sıralamasında yer almak için fakültelere ve bölümlere düşmekte olan görevlere dikkat çekildi.

Toplantı, bölüm başkanlarının birimlerinde yürütülen akademik çalışmalar hakkında bilgi paylaşımları, bölümlerin akademik performanslarına yönelik değerlendirilmeler ve fikir alış verişi yapılması ile son buldu.

EBRU BEKEN DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP BAŞKANI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir