Aldığımız en güzel haber

MÜSİAD Adana Şubesi Başkanı Burhan Kavak, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cezayir’de açıkladığı ‘Adana’ya 1 milyar dolarlık petrokimya yatırımı’ açıklamasının bölgenin son dönemde aldığı en güzel haber olduğunu söyledi.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cezayir Ziyareti sırasında iş formunda yaptığı açıklama Adana iş çevresini sevindirdi. MÜSİAD Adana Şubesi Başkanı Burhan Kavak, “Türkiye’nin enerji üssü olma yolumuzdaki en somut adımın müjdesini aldık. Cumhurbaşkanımıza, ekonomi yönetimimize, yatırımcılara ve bu çerçevede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

İKİ BÜYÜK ANLAMI VAR

Kavak, Yumurtalık’ta gerçekleştirilmesi kararı verilen yatırımın iki önemli anlamı bulunduğunu belirterek, “Tesis yılda 450 bin ton poliproplen üretecek. Cari açığımızın yükselmesine neden olan önemli ürünlerden biri bu. Bu üründe dışa bağımlılığı yüzde 25 azaltmış olacağız. Bu Türkiye ekonomisi için çok önemli. Bölgemiz için ise yatırımın farklı bir anlamı olacak. Bölgenin ilk petrokimya yatırımı olacak ki bu da diğer yatırımları, alt sektör ve ürünleri beraberinde getirecek. Bütün bu gelişmelerin beklediğimiz ‘Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi’nin faaliyete geçişini de hızlandıracağını düşünüyoruz. Adanamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

RÖNESANS ORTAKLIĞIYLA

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir’in milli enerji şirketi Sonatrach ile Türkiye’nin Rönesans grubu arasında, Adana’da 1 milyar dolarlık petrokimya tesisi kurulması konusunda anlaşmaya varıldığını söylemişti. Erdoğan,  Türkiye-Cezayir İş Forumu’nda yaptığı konuşmada Erdoğan, Cezayir’in milli enerji şirketi Sonatrach ile Türkiye’nin önde gelen firmalarından olan Rönesans ve Bayegan arasında Adana’da Yumurtalık serbest bölgesinde 1 milyar dolarlık petrokimya yatırımı konusunda anlaşmaya varıldığını ifade etmişti.
EBRU BEKEN
NOVA MEDYA GRUP
YÖNETİM KURULU
BAŞKAN ASİSTANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir