AKÇAKALE BELEDİYESİ YAZ-KIŞ AYRIMI YAPMADAN İLÇE GENELİNDE YOL YAPIM ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Akçakale Belediyesi, Stabilize yol yapım çalışmalarını merkez ve kırsal mahalle ayrımı yapmadan tüm hızıyla devam ettiriyor.

Çalışmalar kapsamında, Akçakale Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekipler Aşağı Çimpolat,Aşağı Çimpolat  Obalı, Yukarı Çimpolat merkez, Yukarı Çimpolat (küme evler, küçük İstanbul), Nusretiye, Mesudiye, Geçit tepe merkez, Geçittepe Huzurlu, ve Kara Tepe (Cudi Deresi) deresi mahallelerinde çalışmalarını tamamlayarak Baykuş merkez ve baykuş Mahallesi Küme Evler bölgesinde hummalı bir çalışma yürütüyor. Stabilize yol yapım, yol genişletme ve şarampol açma çalışması yapan ekipler kış aylarında aşırı yağışlardan dolayı kayma yaşanmaması içinde sıkılaştırma çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

Planlamayla Öncelik Belirleniyor

Akçakale Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yol yapım işlerine dair yaptığı planlamaya göre ilçe kırsalındaki çalışmalarını ulaşım, yol şartları seçeneklerini göz önüne alarak, öncelikleri belirliyor. Belirlenen mahallelerde tamamlanan çalışmalar ardından aralıksız olarak bir başka mahalle ile devam ediyor.

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Merkez ve kırsal ayrımı yapmadan vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek için durmadan, yılmadan çalışmaya devam ettiklerini söyleyerek, “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki, Akçakale Belediyesi olarak nerede insan varsa oraya hizmet götürüyoruz. İlçe merkezinde yol yapım, onarım ve kilitli parke yapımı olarak gerçekten önemli bir yol kat ettik. ilçemizin bazı bölgelerinde de belirlenen program dahilinde sokak içlerini de stabilize ederek vatandaşlarımızın rahat bir nefes almasını sağlıyoruz. Çalışmalar program dahilinde belirlenen bölgelerde hızla devam edecektir” dedi.

Çalışmaların devam ettiği Baykuş Mahalle sakini Halil Oğul yaptığı açıklamada; “Öncelikle Akçakale Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Belediyeye öncelikle müracaatta bulunduk. Başkanımıza öğrencilerimizin sayısının çok olduğunu özelikle kış aylarında servislerin bu bölgeden geçemediğini, öğrencilerin ve biz velilerin mağdur olduğunu kendilerine ilettik. Mahallemizde çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Yollarımız çok güzel oluyor. Ben Akçakale Belediye Başkanımız Abdülhakim beye çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

14 bölgede tamamlanan çalışmalarla birlikte mahalle halkı çamur ve toz sorunundan kurtulmuş olacak. İlçede önümüzdeki kış aylarında yaşanacak olumsuz hava şartları ile karşı karşıya kalınabileceği ve bunun öncesinde tüm ilçe geneline yayılarak önümüzdeki kış için rahat bir ortamı sağlanması için çalışmaların devam edeceği belirtildi.

 

 

 

 

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir