AKADEMİSYENLERDEN ARAPGİR’E ZİYARET

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen akademisyenler Arapgir’i ziyaret etti

Malatya’da İnönü Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Olgularla Kulak Burun Boğaz Kongresi”ne katılan akademisyenler Arapgir’i ziyaret etti. Kongre sonucu sosyal program kapsamında Arapgir’e gelen 50’ye yakın akademisyen, ilçemizin tarihi ve turistik yerlerini gezerek ilçemizi tanıma fırsatı buldular.

İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Prof. Dr. Yaşar Bayındır, Prof. Dr. Erol Selimoğlu ve Doç. Dr. Tuba Bayındır’ın organizasyonu ile gerçekleşen ziyarette Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Kulak Burun Boğaz uzmanları Arapgir’i gezerek ilçe hakkında bilgi sahibi oldular. İlk olarak Onar köyünü ziyaret ederek burada tarihi mağaraları ve 700 yıllık geçmişe sahip Büyük Ocak Cemevi’ni ziyaret ederek ilgililerden bilgiler aldılar.  Akşam saatlerinde Arapgir ilçe merkezine gelen misafirler Millet Hanı’nda akşam yemeği yediler. Tamamen yöre yemeklerinden oluşan bir menünün sunulduğu yemekte, Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen akademisyenler Arapgir’in mutfak kültürüne hayranlıklarını gizleyemediler. Yemek sonrasında misafirlere yöre sanatçılarından müzik ziyafeti sunuldu. Hem sohbet eden, hem eğlenen akademisyenler coşkulu bir gece geçirdiler.

Ertesi günü yine kahvaltılarını Millet Hanı’nda yapan misafirler ilçe merkezindeki Asım Külah Müzesi’ni, Metin Emiroğlu Konağı’nı ve Mirliva Ahmet Bey Camii’ni gezdiler. Buradan Kemaliye’nin Ocak köyüne geçerek köydeki müze ve türbeyi gezen misafirler, Kozluk Çayı’ndaki öğle yemeğinde yöre sanatçısı klarnetçi Ümit Aydın’ın misafiri oldular. Buradaki programın ardından Arapgir’den ayrılan misafirler, ilçemizden övgü ile bahsederek “Tekrar geleceğiz ve daha uzun zaman kalacağız” derken özellikle tarihi ve doğal güzellikleri bakımından Arapgir’in özel bir yer olduğuna dikkat çektiler.

Başkan Cömertoğlu ziyaretçileri yalnız bırakmadı

Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ilçemize ziyaret eden akademisyenlerle gezinin başlangıcından sonuna kadar iki gün süre ile yakınen ilgilendi. Gerek Millet Hanı’ndaki programda, gerekse ilçenin gezilmesi sırasında misafirlerle beraber olan Cömertoğlu, ilçemizle ilgili genel bilgileri de paylaşarak Arapgir’i tanıttı.

Misafirlerin ilçemizden ayrılışı sırasında Arapgir’in tescilli ürünü reyhanın çeşitli ürünlerinin ve ilçeyi tanıtan broşürlerin yer aldığı birer hediye paketini akademisyenlere veren Belediye Başkanı Cömertoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir