Afgan Polis, Gaziantep’te Kahve Ustası Oldu

Afganistan’dan yaklaşık 5 yıl önce iyi bir gelecek hayaliyle Türkiye’ye göç eden 31 yaşındaki Ali Alizade, Gaziantep’te kahve ustası odu.

Ülkesindeki zorlu yaşam şartlarından dolayı eşi ve çocuğuyla göç etme kararı alan Alizade, kısa süre İran’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye geldi.

Gaziantep’e yerleşen Alizade, bir süre inşaatlarda çalıştıktan sonra tarihi Tahmis Kahvesi’nde işe başladı.

Kısa sürede kendisini geliştirerek yöreye özgü menengiç kahvesinin ustası olan Alizade, çok sevdiği bu lezzeti yurt dışında da tanıtacak.

Alizade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldır Gaziantep’te yaşadığını belirterek, kenti ve insanlarını çok sevdiğini söyledi.

Ülkesinde polis olduğunu ifade eden Alizade, “Afganistan’da yaşamak çok zordu. Geleceğe dair bir belirsizlik vardı. Gitmem gerek diye düşündüm. Önce İran’a gittim. Bir süre orada yaşadıktan sonra Türkiye’ye geldim.” diye konuştu.

“Menengiç kahvesi çok sağlıklı”

Gaziantep’e geldikten sonra menengiç kahvesi yapmaya başladığını anlatan Alizade, şunları kaydetti:

“Kahve yapmak çok kolay bir şey değil. Kente özgü bu kahvenin püf noktaları var. Ben çok nadir kahve içen biriydim. Menengiç kahvesi de daha önce bildiğim, tattığım bir lezzet değildi. İlk başta yaparken zorlandım. Sonra araştırmaya başlayınca çok sağlıklı olduğunu öğrendim. Kafeinsiz olması sebebiyle çocuklar da içebiliyor. Evde de çocuklara, misafirlere yapıyorum. Çok lezzetli ve farklı geliyor. Amerika’ya yaptığım göç başvurusu kabul edildi. Yakında Amerika’ya gideceğim. Orada da menengiç kahvesini yaymak istiyorum. Onların da bu lezzeti tatmasını istiyorum.”
EBRU BEKEN
NOVA MEDYA
GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir