ADANA BAROSU’NDAN TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ YÖNETİCİLERİNİN GÖZALTINA ALINMASINA BÜYÜK TEPKİ

ADANA BAROSU’NDAN TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ YÖNETİCİLERİNİN GÖZALTINA ALINMASINA BÜYÜK TEPKİ

AV. VELİ KÜÇÜK ;

“FARKLI DÜŞÜNCELER VE TOPLUMSAL MUHALEFET SİNDİRİLEMEZ”

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” başlıklı bildiri yayınlayan Türk Tabipler Birliği’ne yönelik Cumhurbaşkanının açıklamalarıyla tepki göstermesi üzerine bu sabah, TTB Merkez Konseyi’nden 11 doktor hakkında arama ve gözaltı kararı çıkarılırken, doktorların hastanelerdeki odalarıyla birliğin merkez konseyi binasına polis baskını düzenlendi.

TTB Genel Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ile Taner Gören’in İstanbul’daki evlerinde, İlimizde de TTB Merkez Konsey Üyesi Yaşar Ulutaş’ın evinde  arama yapıldığı ve gözaltına alındıkları, gözaltına alınan doktorların soruşturmanın başlatıldığı Ankara’ya götürüleceği belirtilmektedir.

Doktorların bulunduğu İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir ve İlimizde arama ve gözaltı işlemleri yapılmaktadır.

 

‘POLİS DEVLETİ UYGULAMALARI’

 

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanının, ‘Zeytin Dalı Harekatı’ ile ilgili ”Bundan rahatsız olan sözde Türk Tabipler Birliği gibi bir kesim ‘Savaşa Hayır’ diye bir kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin barışa evet dediklerini de pek duymadık” sözlerine de tepki gösterdi.

 

Av. Küçük, ‘savaş değil barış, çatışma değil diyalog’ istemenin suç sayılmasının görülmemiş bir durum olduğunu belirterek, ” Bu tür uygulamalar ancak totaliter-otoriter rejimlere özgü olup, demokratik hukuk devletini benimseyen ülkelerde asla olmaması gereken uygulamalardır. Meslek odalarının toplumu gördükleri tehlikelere karşı bilinçlendirme görevi bulunmaktadır. Bir savaş ve çatışma vukuunda askerlerimizin ölüm ve kalım meselesi bahis konusu olduğu zaman ve komşularımızın çocuklarının da aynı şekilde ölüm ve kalım meselesi olduğu zaman insan yaşamını savunmak ‘Savaş olmadan barış teşebbüsleri yapılsa daha iyidir’ denmesi hiçbir zaman suç olmadığı gibi gayri milli bir şey de değildir.” dedi.

 

“SİYASİ İKTİDAR POLİS DEVLETİ UYGULAMALARINDAN VAZGEÇMELİDİR”

 

Siyasi iktidarın, meslek örgütlerini korkutmak ve sindirmek yerine, farklı görüş ve düşüncelere saygı gösterilmesi ve ifade özgürlüğünü hakim kılması gerektiğini vurgulayan Av. Küçük, şöyle devam etti;

 

“Türk Tabipler Odası, şimdiye kadar savaş karşıtı, insan haklarından yana, insanlık için mücadele eden meslek örgütü olmuştur. Siyasi iktidarın, toplumsal muhalefetin sesini yükselttiği zaman kolluk güçlerini ve yargıyı araç kılarak bu sesi kısma ve sindirme çabasına girdiğini artık daha sıklıkla yaşamaktayız.

 

Hukuk literatüründe bu uygulamaların adı polis devletidir.

 

Ne yazık ki, bu tür uygulamalar yargı da alet edilerek korku İmparatorluğu’nu ve polis devletini yaşama geçirme yönündeki atılan adımlardır. Toplumsal muhalefeti sindirmede ve farklı seslere tahammülsüzlükte sözün bittiği yerdeyiz.

 

Savaş çığlığı atanlara ve savaş cephesine karşı ülkemizde ve bölgemizde kalıcı barışın sağlanması ve güçlü bir barış cephesinin oluşturulması çabası veren tüm demokrasi ve barış güçlerinin yayındayız.

 

Adana Barosu, hukuk devletini ve demokrasiyi savunmaya devam edecek olup, polis devletinin her türlü uygulamalarına da kararlılıkla karşı duracaktır. Kamuoyuna saygıyla sunarım.”

 

EBRU BEKEN
NOVA MEDYA GRUP
YÖNETİM KURULU
BAŞKAN ASİSTANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir